iPhone 14 Pro va avea o cameră de 48 de megapixeli. Când va fi introdus zoom-ul periscopic

Ultima actualizare:

Seria iPhone 14 va fi lansată de abia în 2022, dar analiştii de pe piaţa de specialitate au început deja să facă afle detalii despre tehnologia pe care o vor folosi noile telefoane marca Apple. Cea mai importantă schimbare o reprezintă camera folosită pe noul model

iPhone 14 va fi lansat în 2022 foto: macrumors.com
iPhone 14 va fi lansat în 2022 foto: macrumors.com

Conform analistului Ming-Chi Kuo, care a mai oferit în trecut detalii de încredere despre modelele în curs de lansare ale companiei Apple, marea schimbare pentru seria IPhone 14 o reprezintă camera de 48 megapixeli.

Apple a folosit mult timp camere de doar 12 megapixeli pentru smartphone-urile sale. Mobilissimo.ro notează că, deşi acest nou model va avea 48 de megapixeli, el ar combina 4 pixeli în 1, pentru fotografii care vor avea tot 12. Noul tip de cameră va fi folosit pe iPhone 14 Pro şi iPhone 14 Pro Max. 

iPhone 14, camera cu video 8K

În plus, camera va fi capabilă de înregistrări video 8K, o îmbunătățire față de actualul 4K, conform noobz.ro.

Analistul Ming-Chi Kuo a spus, în trecut, că modelele iPhone 14 Pro ar putea oferi atât rezoluția de 48 de megapixeli, cât și de 12 megapixeli. Datorită unui proces numit pixel binning, folosit deja pe unele telefoane Samsung (cum ar fi S21), următoarele modele iPhone Pro ar putea filma la calitatea anterioară în condiții luminoase. Acesta din urmă ar fi rezervat mediilor cu lumină scăzută pentru a păstra calitatea fotografiei rezultate.

Mai mult, noua serie va include şi o cameră de 12 megapixeli ultrawide, dar și una telephoto. Modulul din spate va rămâne pătrat, cu 3 camere.

Zoom periscopic pe iPhone, de abia în 2023

Însă cei care îşi doresc un zoom periscopic vor fi obligaţi să mai aştepte până în 2023, când Apple va lansa iPhone 15 Pro și Pro Max. Modele actuale de iPhone, cele din seria 13, au un zoom optic 3x. Cu un obiectiv periscopic, acest lucru ar putea spori zoom-ul cu până la 10x, care este deja folosit pe telefonul Huawei P40 Pro+.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
Prințul William  foto   GettyImages jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
sah pexels jpg
traseul meditatiei1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net