IT-ul, domeniul momentului: ce e cel mai greu pentru companiile românești, dar și ce le-a adus bun pandemia

5 octombrie 2021
image

Resursa uman─â r─âm├óne o provocare ├«n multe domenii, at├ót din Rom├ónia, c├ót ╚Öi dincolo de grani╚Ťe. IT-ul nu face excep╚Ťie, ├«n aceast─â perioad─â miza fiind crearea unui plan de reten╚Ťie ╚Öi men╚Ťinerea unui nivel ridicat de implicare a angaja╚Ťilor.

Atragerea unor angaja╚Ťi noi ├«n IT pentru posturile cu cerere mare pe pia╚Ť─â e dificil─â, iar canalele tradi╚Ťionale precum postarea unui anun╚Ť de recrutare nu mai func╚Ťioneaz─â - a atrage speciali╚Öti din domeniu presupune s─â ├«i cau╚Ťi ╚Öi pe aceia care, poate, nu s-au g├óndit ├«nc─â s─â-╚Öi schimbe job-ul.

Munca de acas─â, un avantaj major

ÔÇ×Procesul de recrutare este format din trei pa╚Öi de selec╚Ťie, prima etap─â const├ónd ├«ntr-un interviu ├«mpreun─â cu un reprezentant al echipei de HR. Scopul acestei discu╚Ťii este de a oferi candida╚Ťilor toate informa╚Ťiile de care au nevoie, pentru a-╚Öi crea o imagine c├ót mai clar─â asupra companiei ╚Öi a rolului. Ne ajut─â, astfel, s─â cunoa╚Ötem istoricul profesional al candidatului ╚Öi s─â identific─âm nivelul reciproc de compatibilitate. Apoi, urmeaz─â o testare a capacit─â╚Ťilor tehnice ╚Öi, ├«n cele din urm─â, o discu╚Ťie final─â cu managerul de echip─â. ├Äntregul proces de recrutare ╚Öi selec╚Ťie se desf─â╚Öoar─â ├«n spa╚Ťiul onlineÔÇŁ, descrie Karina T─âtui, HR Manager EXE Software, etapele uzuale de selec╚Ťie a oamenilor ├«ntr-o companie de IT. 

Pe fondul pandemiei, majoritatea companiilor din acest domeniu s-au adaptat nevoilor candida╚Ťilor, asigur├ónd flexibilitatea ╚Öi posibilitatea de work from home. ╚śi de partea companiilor, ╚Öi de partea angaja╚Ťilor ies ├«n c├ó╚Ötig aceia care r─âm├ón deschi╚Öi la modalit─â╚Ťile de colaborare, fiind disponibili de a face rapid modific─âri ╚Öi de a c─âuta schimbarea. C├ót despre aptitudini, r─âm├ón prioritare cuno╚Ötin╚Ťele ╚Öi experien╚Ťa de lucru ├«n limbajele ╚Öi tehnicile de programare, capacitatea de ├«nv─â╚Ťare continu─â ╚Öi cunoa╚Öterea unei limbi de circula╚Ťie interna╚Ťional─â.

├Än prezent, la EXE Software exist─â joburi deschise tuturor categoriilor de v├órst─â ╚Öi etapelor profesionale, de la posturi de junior, ├«n cadrul echipelor de WEB ╚Öi Mobile development, p├ón─â la roluri de consultan╚Ť─â, ├«n cadrul echipelor de Business Analysts sau Business Intelligence. Se m─âresc echipele de WEB ╚Öi Mobile Development (tehnologii folosite: C#, .NET, baze de date SQL Server, JavaScript, Jquery, Xamarin), echipele de Analiza de Bussines ╚Öi VBA. De asemenea, sunt joburi disponibile ├«n echipele de Business Intelligence, at├ót pentru cei care folosesc tehnologiile din suita Cognos TM1, c├ót ╚Öi cei care lucreaz─â cu tehnologia Microsoft, Power BI.

De ce sunt mari salariile în IT

Tot ├«n contextul pandemiei, aria de c─âutare a candida╚Ťilor s-a m─ârit ├«n afara ora╚Öului de re╚Öedin╚Ť─â a unei companii, dat─â fiind posibilitatea de a munci remote, lucru care ofer─â o mare flexibilitate. Un alt lucru pozitiv din ultimul an ╚Öi jum─âtate este c─â for╚Ťa de munc─â ├«n IT a fost mai stabil─â, un aspect benefic pentru buna func╚Ťionare a companiilor. La nivelul angaja╚Ťilor cu grad de senioritate mai ridicat, cei care ╚Öi-au dorit schimbarea locului de munc─â au fost mai pu╚Ťini.

ÔÇ×├Än ceea ce prive╚Öte candida╚Ťii afla╚Ťi ├«n primii ani de carier─â, observ─âm c─â sunt mai dornici de a schimba joburile frecvent, de a experimenta ╚Öi acumula experien╚Ť─â ├«n domenii diverse, fiind mai pu╚Ťini dispu╚Öi s─â petreac─â o perioad─â mai lung─â ├«n aceea╚Öi companie. Aceast─â fluctua╚Ťie, ├«mpreun─â cu dezechilibrul dintre num─ârul de oportunit─â╚Ťi de carier─â ╚Öi num─ârul mic de candida╚Ťi sunt dou─â dintre elementele care duc la cre╚Öterea salariilor din acest sector. ╚śi, odat─â cu lucrul de la distan╚Ť─â, candida╚Ťii activeaz─â pe o pia╚Ť─â global─â a for╚Ťei de munc─â, salariile fiind influen╚Ťate ╚Öi de cererea ╚Öi oferta de la nivel interna╚ŤionalÔÇŁ,  a completat Karina T─âtui.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
retete cartofi png
Foto mare Tom Cruise  GettyImages 1395809219 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg