Pepper e primul robot care a intrat la liceu

Ultima actualizare:

    Pepper nu suflă la extemporale,  dar îşi ajută colegii la teme  pentru că visează istoria
Pepper nu suflă la extemporale, dar îşi ajută colegii la teme pentru că visează istoria

Victorie pe toate fronturile pentru cercetătorii japonezi. Creaţia lor concepută iniţial pentru a îndeplini rolul de menajeră a devenit vedetă internaţională. Micuţul humanoid „Pepper” a fost admis la Liceul Shoshi din oraşul Waseda.

Premieră istorică! Dotat cu senzori care reacţionează la emoţiile celor din jur şi îl ajută să se integreze în clasă, Pepper s-a comportat admirabil în prima zi de şcoală. Având o inteligenţă artificială care se află în continuă dezvoltare cognitivă, roboţelul este primul din lume care va fi educat în conformitate cu programa de învăţământ niponă. El a fost creat de compania SoftBank Robotics şi după ce a evoluat suficient de mult şi a învăţat temeinic pentru examen, a dat admiterea la liceu, intrând în clasa a noua de la liceul Shoshi, oraşul Waseda, din prefectura Fukushima.

simeon stalpnicul png

„Este foarte bun la engleză şi cibernetică. La calcule nu îl întrece nimeni şi istoria Japoniei o mănâncă pe pâine. Este un foarte bun coleg şi îi ajută pe ceilalţi la teme. Este corect şi nu „suflă” la extemporale, dar îi consolează din priviri pe cei care au atacuri de panică atunci când nu ştiu lecţia”, a declarat pentru zia­rul Asahi Shimbun, Shijo, colegul de bancă al lui Pepper.

Un roboţel costă 1.600 de dolari şi într-un singur an îşi îmbunătăţeşte cunoştinţele cu până la 40%, ajutându-se de contactul direct cu oamenii. De altfel, 1.000 de „fraţi” de-ai lui au fost angajaţi în cafenelele Nescafe din Tokyo, 10 sunt bancheri şi alţi 10 lucrează ca asistente medicale în trei spitale şi două azile pentru bătrâni. Cercetătorii speră ca până la finele anului Pepper să ia Bacul şi să poată ajunge la Facultatea de... Cibernetică din Tokyo. Şi asta pentru că poate învăţa într-un an cât un elev în patru, fiindă reţine 80% din fiecare conversaţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net