Promisiune incredibilă a unei companii: cât de repede se vor încărca telefoanele

simeon stalpnicul png

Una dintre cele mai mari probleme ale telefoanelor actuale este autonomia. O compania pare să o fi rezolvat și promite să ne arate curând rezultatele impresionante.

Nu e nimic mai frustrant decât să-ți moară bateria telefonului la jumătatea zilei și să realizezi asta chiar înainte să pleci spre o întâlnire. O companie numită StoreDot a găsit o rezolvare pentru această problemă. 

Potrivit BBC, StoreDot promite nu autonomie mai mare, ci timp de încărcare mult mai scurt. Mai exact, reprezentanții companiei se laudă cu o baterie care se poate încărca în totalitate în numai cinci minute. 

Tehnologia poartă numele de FlashBattery și ar putea ajunge chiar și în mașinile electrice. Cei de la StoreDot promit că noile lor baterii vor intra în producție începând de anul viitor. 

Există și sceptici, totuși. Un analist al CSS Insight a declarat, pentru BBC, că noile tehnologii ce țin de baterii pot fi foarte riscante, iar avertismentul lui merită luat în considerare, având în vedere că cei de la Samsung au avut de suferit pentru că au încercat să pună o baterie prea mare în Samsung Galaxy Note 7.

Tehnologiile de încărcare rapidă nu sunt noi, dar vitezele promise de StoreDot sunt de-a dreptul absurde, dacă este să comparăm cu ce există pe piață în acest moment. De exemplu, tehnologia QuickCharge găsită pe telefoanele cu procesoare Snapdragon asigură încărcarea completă în aproximativ o oră. 

StoreDot nu este la prima încercare de acest gen. În 2014, compania a prezentat un prototip de tehnologie care ar fi permis încărcarea completă a unui telefon în numai 30 de secunde. 

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia