PS5 vs. PS4. Care e diferența între ultimele 2 modele de PlayStation

#Best buys
image

Sony PlayStation e, de departe, cea mai vândută consolă de jocuri din lume. Din momentul lansării, în toată lumea, s-au vândut sute de milioane de console de jocuri produse de Sony. 

De un foarte mare succes s-a bucurat și cel mai recent model, PlayStation 5. Anul trecut, s-au vândut peste 14 milioane de console. E o cifră foarte mică, având în vedere că modelul 2 s-a cumpărat în 155 de milioane de exemplare, iar Playstation 4 a avut vânzări de peste 116 milioane de bucăți. Însă asta nu înseamnă nici pe departe că modelul 5 nu este la foarte mare căutare și că nu e un succes răsunător. Tot ce s-a produs, s-a vândut. 

Reprezentanții companiei Sony au spus că au foarte multe cereri, însă nu au putut să le onoreze din cauza lipsei de componente electronice la nivel global. Dar au promis că în următoarea perioadă vor asambla aproape 23 de milioane de PS5. În magazinele online din România, în acest moment, găsești console Playstation 5. De asemenea, găsești și foarte multe jocuri compatibile cu PS5

Din cauza crizei și a lipsei de oferte la un moment dat, mulți au înclinat să aleagă modelul mai vechi, PS4 și au exista lungi dezbateri cu privire la consola care își merită banii. În acest articol vă prezentăm care e diferența între ultimele 2 modele de Play Station. 

PS5 vs PS4. Care e consola câștigătoare

Iată cum arată duelul PS5 vs. PS4. În ceea ce privește procesorul, PlayStation 5 vine cu mult mai multă putere. Are instalat un AMD Zen 2 cu 8 nuclee, la 3,5 GHz, în timp ce PS 4 are un AMD X86-64 Jaguar, tot cu 8 nuclee, însă la 1,6 GHz. 

O actualizare semnificativă este și în privința plăcii grafice, vitală în cazul jocurilor. PS5 are instalată o placă de 10,28 TFLOP, 36 CU la o frecvență de 2,23 GHz, în timp ce pe modelul 4 este o placă AMD Radeon, la 800MHz. 

Memoria RAM este dublă pe noul model de PlayStation. Dacă pe PS5 este instalată o memorie de 16GB GDDR6, pe modelul mai vechi este 8GB GDDR5. Diferențe importante sunt și la rata de reproducere a cadrelor. PS5 ajunge până la 120 fps (n.r. cadre pe secundă), în timp ce modelul 4 suportă doar până la 60 fps. 

O altă diferență importantă este la unitatea optică. Cea mai recentă consolă de la Sony are unitate Blu-ray 4K UHD care poate acționa și ca un player. De asemenea, o diferență uriașă este și în ceea ce privește rezoluția. PS5 suportă până la 8K, în timp ce vechea versiune are o rezoluție de până la 1080p HD. PlayStation 5 are o unitate de stocare SSD de 825GB, care poate fi extinsă, în timp ce PS4 are 500GB, nu este SSD, însă se putea suplimenta. Unitatea de stocare SSD este importantă pentru că oferă consolei o viteză de încărcare de până la 100 de ori mai mare decât în cazul unui hard disk. 

Cea mai recentă consolă vine și cu un controler fără fir DualSense care oferă feedback haptic, declanșatoare dinamice adaptabile și un microfon încorporat.  

PS5, față de modelul anterior, este mult mai rapidă și de peste două ori mai puternică. Foarte important de precizat pentru cei care vor să-și facă un upgrade și vor să treacă pe noul model e că jocurile PS4 sunt compatibile cu versiunea PS5. 

Mai multe detalii tehnice despre consola PlayStation 5, de la Sony, precum și oferta de preț puteți găsi - LA ACEST LINK. De asemenea, puteți să vă faceți o idee cu privire la oferta de jocuri compatibil accesând - ACEST LINK

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net