Șansă pentru micii școlari! Pot participa la cursuri gratuite de programare

image
Alin Chiriac, inițiatorul Kids in Tech

Încă din primii ani de școală, copiii pot învăța lucruri care să le folosească în construirea unei cariere viitoare. Kids in Tech este programul național care își propune să revoluționeze educația copiilor în domeniul programării și să le contureze ABC-ul necesar în tehnologie, încă din primii ani de școală.

Proiectul este lansat de Adfaber, un ONG care are drept misiune să ajute copiii, oferindu-le acces la cursuri de programare gratuite, în fiecare școală și liceu din România. Procedeul este unul simplu: orice copil poate să acceseze online informațiile de pe cursuri.kidsintech.ro prin profesorul său, care trebuie să își înscrie elevii în programul gratuit.

Platforma a apărut în contextul în care viitorul este sub semnul tehnologiei și are drept scop de a ajuta copiii să-și descopere pasiunea pentru domeniul menționat și să-i încurajeze să urmeze o carieră, dacă își doresc acest lucru.

 „Kids in Tech este primul pas către o educație de precizie, către a învăța un copil în funcție de timpul pe care îl are, atunci când el are disponibilitatea să învețe. Numărăm deja peste 300 de cluburi și 5.000 de elevi care învață programare gratuit! Cursurile noastre sunt mult mai personale, mizăm pe o abordare în care practic predăm individual copiilor partea de programare. Avem în plan dezvoltarea multor altor cursuri și, de asemenea, ne dublăm implicarea și prin organizarea de workshop-uri în școli. Și, dacă până acum, cursurile noastre veneau în întâmpinarea elevilor prin intermediul unui grup de Facebook, lansarea platformei este evoluția firească spre acea educație de precizie, despre care spuneam că mi se pare atât de importantă”, a declarat Alin Chiriac, fondator Adfaber.

image
Alin Chiriac, inițiatorul Kids in Tech

Kids in Tech este un program desfășurat, în ultimii trei ani, de Adfaber, un ONG care își propune să ofere copiilor din România acces la cursuri de programare gratuite, să dezvolte comunitățile cu ajutorul tehnologiei și să-i învețe pe oameni cum să folosească tehnologia pentru o viață mai bună.

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
cub Roxana Vasniuc png
Kate Middleton la Royal Ascot în buline (2) jpg
image png
Mihai Șora Sursă: Profimedia
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
anglo saxoni shutterstock 795800917 jpg
Mireasa FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg