Telefoanele mobile sunt, în medie, cu 75% mai scumpe ca acum cinci ani

image
An de an, pia╚Ťa telecomunica╚Ťiilor ofer─â nout─â╚Ťi ├«n materie de smartphone-uri.foto: unsplash.com

Acum 37 de ani, pe 13 martie 1984, compania american─â de tehnologie Motorola a lansat primul telefon mobil din istorie ╚Öi, de atunci, p─âtrunderea ├«n societate a acestor dispozitive a crescut. S├ómb─ât─â, 3 aprilie, se s─ârb─âtore╚Öte Ziua interna╚Ťional─â a telefonului mobil ╚Öi din acest motiv, comparatorul de pre╚Ťuri online, Idealo, a realizat un studiu pentru a analiza diferite aspecte ├«n evolu╚Ťia smartphone-urilor. Acest studiu a dezv─âluit c─â ast─âzi telefoanele mobile sunt cu 75% mai scumpe comparativ cu acum 5 ani.

An de an, pia╚Ťa telecomunica╚Ťiilor ofer─â nout─â╚Ťi ├«n smartphone-uri: cum ar fi conexiunea wireless cu tehnologie 5G, Inteligen╚Ťa artificial─â, prin camere cu super zoom, posibilitatea integr─ârii a dou─â SIM-uri ├«n acela╚Öi timp, recunoa╚Öterea facial─â, ecrane pliabile, printre multe alte tendin╚Ťe. Fiecare actualizare ╚Öi proiectare a telefoanelor reactiveaz─â necesitatea consumatorului de a fi actualizat, cu care studiul Idealo concluzioneaz─â c─â ├«ncep├ónd din 2016 cererea de smartphone-uri a crescut cu peste 244%, ceea ce arat─â o rat─â accelerat─â a v├ónz─ârilor. pentru a schimba sau c─âuta un nou dispozitiv mobil.

Telefoanele mobile au devenit un element esen╚Ťial pentru majoritatea oamenilor, de fapt 70% dintre responden╚Ťi nu pleac─â de acas─â f─âr─â a verifica dac─â au telefonul mobil cu ei. ├Än UE, circa 96% dintre cet─â╚Ťeni au un telefon mobil, dintre care 87% sunt smartphone-uri.

Chiar nu era, ├«ns─â, nevoie de niciun studiu de specialitate pentru a confirma c─â pre╚Ťurile celor mai moderne telefoane mobile de pe pia╚Ť─â cresc de la an la an de ceva vreme, iar aceast─â escaladare aproape infinit─â a deschis nenum─ârate dezbateri care nu au fost ├«nc─â ├«nchise cu privire la acest lucru.

├Än orice caz, ╚Öi ╚Ťin├ónd cont de faptul c─â to╚Ťi produc─âtorii au urmat aceast─â cre╚Ötere a costurilor, cel mai bun lucru nu este s─â specul─âm, ci s─â ne ├«ntreb─âm de ce aceste pre╚Ťuri cresc ╚Öi dac─â exist─â ├«ntr-adev─âr vreun motiv care s─â o explice ├«n mod conving─âtor, ╚Ťin├ónd cont c─â telefoanele mobile v├órf de gam─â nu doar c─â au dep─â╚Öit de ceva vrme bariera psihologic─â de 1000 de euro, dar au atins-o ╚Öi pe cea de 2000 de euro.

╚śi da, un Samsung Galaxy Fold cost─â 2.020 de euro, dar ofer─â cea mai recent─â tehnologie ╚Öi probabil un telefon ├«naintea timpului s─âu. Adev─ârata problem─â nu este acesta dar plafonul pre╚Ťurilor de 1.000 de euro pe care ├«l credeam excesiv ├«n urm─â cu c├ó╚Ťiva ani este ast─âzi terenul pentru unele game de top, cum ar fi iPhone sau seria Galaxy de la Samsung, ajung├ónd chiar ╚Öi la branduri ca Xiaomi sau OnePlus, care nu concepeau cu ceva timp ├«n urm─â asemenea pre╚Ťuri.

Care este, a╚Öadar, explica╚Ťia pentru cre╚Öterile de pre╚Ťuri ale telefoanelor mobile?

Microsoft a avertizat deja, c├ónd a ├«nceput procesele de angajare a p├ón─â la 16 ingineri pentru a finaliza noul lor Surface Duo, ╚Öi anume c─â ÔÇ×pentru a lansa un telefon mobil ai nevoie de un num─âr de oameni echival├ónd cu popula╚Ťia unui mic satÔÇŁ.

Nu exist─â nicio ├«ndoial─â c─â complexitatea pie╚Ťei ╚Öi a smartphone-urilor ├«n sine a crescut enorm, deoarece ast─âzi nu mai este suficient s─â integreze doar cele mai noi inova╚Ťii ├«n chipset-uri ╚Öi ecrane, asigur├ónd o list─â de specifica╚Ťii extraordinar─â ╚Öi mult─â putere, dar acum este nevoie de o munc─â mult mai mare ├«n sec╚Ťiunile multimedia ╚Öi software pentru a diferen╚Ťia ╚Öi a ad─âuga valoare terminalelor.

Modulele cu mai multe camere cost─â ├«n general mai mult, alte smartphone-uri vin cu sisteme mecanice pentru componente front-end, iar dezvoltarea AI ╚Öi a func╚Ťionalit─â╚Ťilor proprietare are, de asemenea, un cost care trebuie luat ├«n considerare.

Unul dintre primii care s-au justificat a fost Richard Yu, CEO-ul Huawei ╚Öi, a╚Öa cum a spus el, ultimul telefon Huawei, P40 Pro, are, de exemplu, p├ón─â la ╚Öapte senzori ├«n total, cu un periscop foarte scump, ecran de ├«nalt─â frecven╚Ť─â ╚Öi ├«nc─ârcare ultra-rapid─â, aceste func╚Ťii cresc├ónd mult costul de produc╚Ťie.

Richard Yu a mai spus c─â nu este doar camera, ci ╚Öi faptul c─â utilizatorul petrece din ce ├«n ce mai mult timp cu telefonul ╚Öi necesit─â mai mult─â autonomie, ecrane mai mari ╚Öi protec╚Ťie pentru ochi ╚Öi c─â toate aceste costuri ├«i fac pe produc─âtorii de telefoane mobile s─â piard─â marjele de profit.

La r├óndul s─âu, Pete Lau, fondator ╚Öi CEO al OnePlus, a ar─âtat ├«n aceea╚Öi direc╚Ťie, coment├ónd c─â noul OnePlus 8 a crescut pre╚Ťurile ├«n conformitate cu costurile de produc╚Ťie ╚Öi chiar a redus profiturile, deoarece a adoptat conectivitatea 5G cu noile cipuri SA / NSA, care sunt foarte scumpe.

├Äncadrarea at├ótor tehnologii ├«ntr-un smartphone cu o dimensiune ╚Öi o greutate adecvate, cum ar fi OnePlus 8, este complicat─â, potrivit produc─âtorului chinez, care subliniaz─â, de asemenea, c─â pre╚Ťurile ├«ntregului lan╚Ť de aprovizionare au crescut ├«n ultimii ani, de la materiile prime la 5G ╚Öi restul componentelor.

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
lavinia parva4 png
5 front bac toata clasa jpg
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg