Toate informațiile pe care Google le are despre tine. Cum face compania bani de pe spinarea ta

Google este printre companiile ce au foarte, foarte multe date despre tine și, fără să-ți dai seama, aceste date sunt cele care îmbogățesc compania.

Ce știe, de fapt, Google despre fiecare utilizator
Ce știe, de fapt, Google despre fiecare utilizator

O vorbă spunea „dacă un produs este gratuit, tu ești produsul, de fapt”. Acesta este și cazul nostru, în care Google deține foarte multe informații despre tine, care sunt folosite în vederea achiziționării de reclame. 

Dacă ești curios să vezi ce știe, mai exact, Google despre tine, urmărește acest articol până la final. 

Ce poți face împotriva Google

Google are grijă să stocheze toate căutările pe care tu le faci pe motorul lor de căutare. Astfel, există câteva metode practice care te pot salva, le vom lua pe rând.

1. Primul constă în utilizarea unui browser ce nu stochează datele personale. Un astfel de browser de Brave, care se laudă cu o confidențialitate de top și cu un grad ridicat de securitate. 

Citește și: Trei browsere pentru telefon care nu-ți fură datele cu caracter personal

Un alt browser recomandat de către Click! este chiar Opera Browser, care are integrat un sistem de blocare a cookie-urilor și a sistemelor de tracking care există pe browserele clasice, precum Google Chrome. Din păcate, acesta trebuie activat din setări. 

2. O altă modalitate de a bloca stocarea de date personale este utilizarea modului incognito, care-ți permite să navighezi pe internet fără a fi stocate date personale, cookie-uri sau istoricul căutărilor.

Urmărește și: Ce este Modul Incognito și de ce trebuie să-l folosești pe internet

3. De asemenea, ar trebui să iei în calcul și încetarea utilizării contului Google. Astfel, există o șansă mică ca anumite date să fie legate direct cu contul tău Google. În lipsa acestuia, datele vor fi pierdute. 

Cum vezi ce știe Google despre tine

Dacă vrei să vezi cu exactitate ce știe Google despre tine, trebuie să-ți deschizi contul de Google dând click pe poza ta de profil, din colțul din dreapta sus. 

După care, apasă pe butonul „Manage your Google Account”. Ulterior, apasă pe „Data and personalization”. De acolo, poți să-ți vezi toate informații pe care Google le are despre tine, de la istoricul căutărilor de pe YouTube, până la toate locațiile vizitate de pe Maps. 

Dacă vei da scroll în jos, o să vezi un buton care-ți permite să-ți descarci sau să ștergi toate datele personale despre tine. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net