Trei browsere pentru telefon care nu-ți fură datele cu caracter personal

Trebuie să avem grijă de datele noastre personale, dar mulți nu sunt conștienți de informațiile pe care browserele le au despre noi și căutările pe care le facem pe motoarele de căutare. Iată trei browsere pe care să le folosești pentru a te asigura că datele tale nu ajung la companiile internaționale.

Trei browsere pe care să le folosești și să nu-ți pierzi datele personale
Trei browsere pe care să le folosești și să nu-ți pierzi datele personale

Un browser este o aplicație pe care o folosim pentru a naviga pe internet, iar căutările pe care le facem sunt înregistrate, sunt colectate și livrate serviciilor de reclame. Ca exemplu, în momentul în care cauți „haine bebeluși”, mai multe reclame de acest tip îți vor apărea în timp ce navighezi pe internet. 

Brave

Brave este unul dintre cele mai noi browsere care se recomandă drept prietenul tău cel mai bun împotriva companiilor ce vor să-ți colecteze datele personale. 

Vezi și Aplicațiile care-ți fură datele personale au fost date în vileag de către Google. Ce poți face pentru a te proteja

Acest browser are la bază un sistem care blochează reclamele, sistemele de urmărire și instrumentele de furnizare a reclamelor specifice. În luna ianuarie, compania a anunțat că a depășit 50 de milioane de utilizatori. Totuși, numărul acesta este doar o părticică din cifra de 3,3 miliarde de utilizatori, pe care Chrome o are atât pe desktop, cât și pe mobil.

Brave este printre puținele browsere de mobil pe care le poți utiliza pentru a scăpa de reclame și pentru a-ți proteja datele personale. Așadar, poți spune „Adio!” reclamelor specifice, care-ți apar după ce faci anumite căutări pe Google.

DuckDuckGo

DuckDuckGo este un nume foarte vechi în această industrie a browserelor ce nu-ți fură datele personale. Compania din spatele aplicației este un important susținător al drepturilor de confidențialitate ale consumatorilor și, în luna ianuarie, a atins pragul de 100 de milioane de utilizatori activi. 

Pentru cei ce nu doresc să renunțe la Chrome, Firefox sau Edge, DuckDuckGo oferă și o extensie separată, care poate fi instalată direct în browserul pe care-l utilizați deja. Extensia DuckDuckGo Privacy Essentials are reputația că nu colectează date personale despre utilizatori, dar care poate oferi rezultate la fel de bune ca numele mari din acest domeniu. 

Citește și Tehnicile folosite de hackeri ca să-ți fure datele personale, chiar pe Instagram

Totuși, software-ul suferă de câteva vulnerabilități în fața pericolelor cibernetice. În luna martie, o echipă de cercetători a descoperit o problemă legată de scriptarea între site-uri în cadrul extensiei DuckDuckGo Privacy Essentials, care ar putea permite unui hacker să vadă toate website-urile pe care un utilizator le vizitează.

Mozilla Firefox

Atunci când vorbim de confidențialitate, Firefox se clasează pe primul loc. În ciuda numărului de utilizatori în scădere (220 de milioane, față de 250 de milioane, câți avea anul trecut), Firefox se află printre veterani, când vine vorba de experiență în administrarea unui browser.

Browserul are în vedere să nu stocheze datele importante despre tine și, mai ales, să nu furnizeze mai departe aceste date cu caracter personal. 

Aplicația se află în dezvoltarea continuă și, de asemenea, a copiat câteva caracteristici ce sunt disponibile pe Tor (un browser folosit pentru accesarea Internetului ascuns), care te pot asigura că nu ești urmărit de companii terțe sau de website-uri pe care le accesezi. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net