Tehnicile folosite de hackeri ca să-ți fure datele personale, chiar pe Instagram

Mai multe mesaje din partea unor conturi fantomă au fost raportate de către utilizatorii Instagram, în ultima perioadă, fiind cea mai nouă formă în care încearcă să vă fure datele personale sau cardurile bancare.

instagram jpeg
Instagram se confruntă cu un val înspăimântător de infractori

Cel mai probabil, în ultima perioadă, ați observat mai multe notificări în care ați fost etichetat într-o postare care avea mesajul „Felicitări, ai câștigat un iPhone 13”

Experții în securitate cibernetică au avertizat utilizatorii să nu le intre în jocul infractorilor virtuali, care au ca scop să vă lase fără bani sau fără date personale. 

Citește și Sfaturi pentru alegerea parolei. Care sunt cele mai sigure variante

În ultimele zile, mai mulți utilizatori s-au plâns că au fost etichetați în mai multe postări pe Instagram, unde erau „felicitați” asupra câștigării unui concurs la care nici nu au participat. De asemenea, aceștia sunt atenționați că-și pot revendica premiul, dacă urmăresc o pagină anume de Instagram, dacă dau Like postării și dacă vor trimite un mesaj în privat la un anumit cont. 

Ce se poate întâmpla, dacă intrăm în jocul infractorilor

După ce vei trimite un mesaj unui hoț virtual de pe Instagram, care te felicită pentru câștigarea unui concurs la care n-ai participat, vei fi îndrumat de acesta pentru a intra în posesia premiului.

Din primele momente, o să observi că individul cu care vorbești, de fapt, are câteva fraze standard și nu răspunde foarte clar la întrebări. După ce ai discutat cu făptașul, acesta te va îndruma către un site unde o să fii nevoit să plătești transportul pentru iPhone-ul pe care l-ai câștigat.

Vezi și Tehnicile folosite de hackeri ca să-ți fure datele. Cum să te protejezi

Hoții sunt vicleni. Te vor îndruma să intri pe o copie a paginii unui serviciu de curierat, unde o să fii nevoit să-ți introduci datele cardului bancar, ca să poți să plătești transportul cadoului.

În cele din urmă, hoțul respectiv va percepe o taxă mică, dar va avea grijă să-ți fure datele cardului bancar, deoarece infractorul e de părere că utilizatorul nu va putea să facă diferența dintre un site fals și un site adevărat.

Ca să-ți dai seama de autenticitatea unui site, verifică foarte bine platforma și link-ul pe care-l afișează. Ai grijă să nu aibă combinații de litere care nu sunt la locul lor și, cel mai important, verifică dacă conexiunea e securizată prin intermediul lacătului de lângă bara de search sau bara în care se află link-ul.

image
Conexiune securizată

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock