Tehnicile folosite de hackeri ca s─â-╚Ťi fure datele personale, chiar pe Instagram

13 mai 2022

Mai multe mesaje din partea unor conturi fantomă au fost raportate de către utilizatorii Instagram, în ultima perioadă, fiind cea mai nouă formă în care încearcă să vă fure datele personale sau cardurile bancare.

instagram jpeg
Instagram se confruntă cu un val înspăimântător de infractori

Cel mai probabil, ├«n ultima perioad─â, a╚Ťi observat mai multe notific─âri ├«n care a╚Ťi fost etichetat ├«ntr-o postare care avea mesajul ÔÇ×Felicit─âri, ai c├ó╚Ötigat un iPhone 13ÔÇŁ

Exper╚Ťii ├«n securitate cibernetic─â au avertizat utilizatorii s─â nu le intre ├«n jocul infractorilor virtuali, care au ca scop s─â v─â lase f─âr─â bani sau f─âr─â date personale. 

Cite╚Öte ╚Öi Sfaturi pentru alegerea parolei. Care sunt cele mai sigure variante

├Än ultimele zile, mai mul╚Ťi utilizatori s-au pl├óns c─â au fost eticheta╚Ťi ├«n mai multe post─âri pe Instagram, unde erau ÔÇ×felicita╚ŤiÔÇŁ asupra c├ó╚Ötig─ârii unui concurs la care nici nu au participat. De asemenea, ace╚Ötia sunt aten╚Ťiona╚Ťi c─â-╚Öi pot revendica premiul, dac─â urm─âresc o pagin─â anume de Instagram, dac─â dau Like post─ârii ╚Öi dac─â vor trimite un mesaj ├«n privat la un anumit cont. 

Ce se poate întâmpla, dacă intrăm în jocul infractorilor

Dup─â ce vei trimite un mesaj unui ho╚Ť virtual de pe Instagram, care te felicit─â pentru c├ó╚Ötigarea unui concurs la care n-ai participat, vei fi ├«ndrumat de acesta pentru a intra ├«n posesia premiului.

Din primele momente, o să observi că individul cu care vorbești, de fapt, are câteva fraze standard și nu răspunde foarte clar la întrebări. După ce ai discutat cu făptașul, acesta te va îndruma către un site unde o să fii nevoit să plătești transportul pentru iPhone-ul pe care l-ai câștigat.

Vezi ╚Öi Tehnicile folosite de hackeri ca s─â-╚Ťi fure datele. Cum s─â te protejezi

Ho╚Ťii sunt vicleni. Te vor ├«ndruma s─â intri pe o copie a paginii unui serviciu de curierat, unde o s─â fii nevoit s─â-╚Ťi introduci datele cardului bancar, ca s─â po╚Ťi s─â pl─âte╚Öti transportul cadoului.

├Än cele din urm─â, ho╚Ťul respectiv va percepe o tax─â mic─â, dar va avea grij─â s─â-╚Ťi fure datele cardului bancar, deoarece infractorul e de p─ârere c─â utilizatorul nu va putea s─â fac─â diferen╚Ťa dintre un site fals ╚Öi un site adev─ârat.

Ca s─â-╚Ťi dai seama de autenticitatea unui site, verific─â foarte bine platforma ╚Öi link-ul pe care-l afi╚Öeaz─â. Ai grij─â s─â nu aib─â combina╚Ťii de litere care nu sunt la locul lor ╚Öi, cel mai important, verific─â dac─â conexiunea e securizat─â prin intermediul lac─âtului de l├óng─â bara de search sau bara ├«n care se afl─â link-ul.

image
Conexiune securizat─â

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
maria dragomiroiu
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg