Tehnicile folosite de hackeri ca s─â-╚Ťi fure datele. Cum s─â te protejezi

4 mai 2022

Pe m─âsur─â ce tehnologia avanseaz─â, creativitatea hackerilor ia alte forme, iar ace╚Ötia devin din ce ├«n ce mai iscusi╚Ťi ├«n utilizarea internetului, ca s─â-╚Ťi fure informa╚Ťiile personale sau chiar cardurile bancare. 

image

A╚Öadar, ca s─â te protejezi ├«mpotriva hackerilor, avem c├óteva sfaturi ├«n acest sens, ╚Öi v─â spunem ╚Öi ce pot face infractorii cu num─ârul t─âu de telefon. 

Cum ac╚Ťioneaz─â ├«n 2022 hackerii

Pentru a te proteja de atacurile cibernetice, e╚Öti nevoit s─â te g├ónde╚Öti de dou─â ori ├«nainte de a-╚Ťi publica num─ârul de telefon ├«n spa╚Ťiul on-line. A╚Öadar, infractorii vor putea face o mul╚Ťime de lucruri cu num─ârul t─âu de mobil. Preventiv, po╚Ťi s─â te asiguri c─â folose╚Öti parole foarte puternice, care ar putea fi acompaniate de autentificarea prin doi pa╚Öi, pentru a beneficia de protec╚Ťia datelor.

Vezi ╚Öi Hackerii ru┼či, ajuta┼úi de un rom├ón din Satu Mare?

O modalitate foarte des ├«nt├ólnit─â de c─âtre infractori este de a contracta furnizorul de telefonie mobil─â. Infractorii vor putea s─â-╚Ťi fure identitatea ╚Öi s─â se conecteze la adresa ta personal─â de e-mail. Bine├«n╚Ťeles, ace╚Ötia nu au acces direct la parola ta, dar se pot folosi de telefonul mobil pentru a ajunge la ea. ├Än clipa ├«n care ace╚Ötia au acces la e-mail-ul t─âu, ├«╚Öi vor putea face de cap cu fiecare cont al t─âu.

De altfel, o alt─â tactic─â este s─â fii apelat de pe un num─âr de telefon. Exist─â diverse site-uri web care le permite infractorilor virtuali s─â introduc─â, ca pe telefonul lor, un num─âr ce poate fi apelat prin ÔÇ×furtulÔÇŁ ├«nf─â╚Ťi╚Ö─ârii unui serviciu bancar, de exemplu.

Ce s─â faci dac─â e╚Öti ├«n vizorul infractorilor 

Dac─â cineva a f─âcut rost de num─ârul t─âu de telefon sau ╚Ťi se pare c─â e╚Öti victima unui infractor, trebuie s─â: 

  • Contactezi furnizorul de telefonie mobil─â. La nevoie, cere-i s─â-╚Ťi blocheze linia, pentru ca infractorii virtuali s─â nu se foloseasc─â de num─ârul t─âu de telefon. 
  • Anun╚Ť─â organele responsabile, asupra unui furt sau pierderea telefonului.

Cite╚Öte ╚Öi Mintea genial─â a unor adolescen╚Ťi, ├«n spatele unei mari grup─âri de hacking

  • Contacteaz─â-i pe cei dragi cu privire la pierderea accesului la num─ârul t─âu de telefon, dar ╚Öi c─â e╚Öti ├«n vizorul ho╚Ťilor.
  • Actualizeaz─â-╚Ťi parolele ╚Öi informa╚Ťiile de pe toate platformele pe care le folose╚Öti.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
dieta claudia pavel 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg