Hackerii ru┼či, ajuta┼úi de un rom├ón din Satu Mare?

Am─ânunte ┼čocante despre atacul hackerilor ru┼či din organiza┼úia Killnet asupra principalelor site-uri din Rom├ónia! Un rom├ón din Satu Mare, domiciliat ├«n Marea Britanie, a fost cel care i-ar fi ajutat pe atacatorii cibernetici, furniz├óndu-le informa┼úii esen┼úiale. Suspectul a fost deja re┼úinut ┼či este interogat de anchetatori din Rom├ónia ┼či din Marea Britanie.

image
Ioan Feher s-ar fi declarat un simpatizant al Rusiei. Foto: Facebook

Atacurile ini┼úiate de hackeri ru┼či au fost revendicate pe paginile de Telegram. Implicarea rom├ónului din Marea Britanie ├«n atacul organiza┼úiei Killnet a fost dezv─âluit─â de ministrul de Interne, Lucian Bode.

ÔÇť├Än urma activit─â┼úilor comune desf─â┼čurate, a fost identificat─â o persoan─â b─ânuit─â, cet─â┼úean rom├ón, rezident ├«n Marea Britanie, care ar fi sus┼úinut activitatea grup─ârii infrac┼úionale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rus─â ├«n limba rom├ón─â a materialelor promovate de gruparea infrac┼úional─â ┼či prin indicarea unor site-uri web din Rom├ónia care ar fi putut fi atacate prin acela┼či mod de operareÔÇŁ, a anun┼úat Lucian Bode ieri, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â.

Demnitarul nu a vrut s─â indice exact unde a fost capturat suspectul ┼či a men┼úionat doar c─â ac┼úiunea a avut loc luni.

hacker 2 shutterstock 2122319816 jpg
Hackerii ruși au atacat mai multe site-uri din România

S-ar fi ocupat detraducerea din rus─â  

ÔÇťV─â pot spune c─â ├«n acest moment cet─â┼úeanul este ├«n custodia autorit─â┼úilor rom├óne, sprijinite de cele britanice, ┼či este audiatÔÇŁ - acestea sunt singurele am─ânunte pe care a acceptat s─â le furnizeze Bode.

Potrivit unor informa┼úii furnizate de antena3.ro, suspectul este Ioan Feher, din Satu-Mare, domiciliat ├«n Londra ┼či declarat simpatizant al Rusiei ├«n r─âzboiul din Ucraina. Acesta este anchetat de reprezentan┼úi ai IGPR - Direc┼úia de Combatere a Criminalit─â┼úii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalit─â┼úii Informatice.

Cite┼čte ┼či Site-urile Guvernului Rom├óniei, victimele atacurilor cibernetice

├Äntr-o poz─â furnizat─â de autorit─â┼úile rom├óne dup─â perchezi┼úiile la locuin┼úa suspectului, pot fi v─âzu┼úi trei agen┼úi rom├óni, doi b─ârba┼úi ┼či o femeie.

ÔÇŁ├Äncep├ónd cu data de 29 aprilie, o serie de atacuri informatice de tip DDoS - Distributed Denial of Service a afectat multiple site-uri web care apar┼úin unor institu┼úii publice ┼či organiza┼úii private din Rom├ónia. Atacurile au fost revendicate de o grupare intitulat─â ┬źKillNet┬╗, de origine rus─â, iar activitatea acesteia ar fi promovat─â pe diferite canale de comunicare, fiind motivate de contextul conflictului militar Rusia - UcrainaÔÇŁ, a transmis Ministerul Afacerilor Interne dup─â atacuri.

Ce înseamnă DDoS - Distributed Denial of Service?

Hackerii nu au acces la informa┼úii sensibile, clasificate, ci doar opresc posibilitatea de a accesa site-ul respectiv.Imediat dup─â aceste atacuri, speciali┼čti ai MAI, Direc┼úiei Generale de Protec┼úie Intern─â, Inspectoratului General al Poli┼úiei Rom├óne, MApN, SRI ┼či SIE au trecut la v├ónarea celor vinova┼úi, fiind b─ânuit─â implicarea unor rom├óni, considera┼úi tr─âd─âtori. De ce acest lucru? Pentru c─â hackerii ru┼či nu ar fi avut de unde s─â ┼čtie at├ót de precis ce site-uri importante s─â vizeze.

Hacker 3 jpg
Trei agen╚Ťi rom├óni, dup─â perchezi╚Ťia la locuin╚Ťa suspectului. Foto: Poli╚Ťia Rom├ón─â

Organizaţia Killnet, trei zile de atacuri cibernetice

Site-uri importante din Rom├ónia, precum cel al Guvernului, al Ministerului Ap─âr─ârii, al CFR, dar ┼či cel al unei institu┼úii financiare au fost atacate, vineri, de grupul de hackeri pro-rus Killnet. Au urmat, s├ómb─ât─â, 30 aprilie, ┼či duminic─â, 1 mai, atacuri ├«n valuri viz├ónd principalele aeroporturi ┼či chiar agen┼úii de pres─â din Rom├ónia. Au fost afactate site-urile aeroporturilor din Bucure┼čti, Arad, Suceava, Cluj-Napoca, Ia┼či, Satu Mare, Craiova ┼či al companiei TAROM.

Cite┼čte ┼či: Hackerii de la Anonymous au atacat mai multe site-uri de pres─â ruse╚Öti: ┬ź├Än c├ó┼úiva ani vom tr─âi ca ├«n Coreea de Nord┬╗

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

FotoJet (5) jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
piscina borcea pelinel jpg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
whatsapp down 799948 jpeg
hurghada rechini JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg