Site-urile Guvernului României, victimele atacurilor cibernetice

Ultima actualizare:

Site-urile guvernamentale ale României au fost vizate, în cursul zilei de vineri, de atacurile cibernetice ale hackerilor, fiind utilizate o serie de atacuri de tip DDOS.

Site-ul Ministerului Apărării, supus atacurilor cibernetice / Octav Ganea
Site-ul Ministerului Apărării, supus atacurilor cibernetice / Octav Ganea

Au fost vizate mai multe site-uri guvernamentale, anume gov.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro și chiar mapn.ro. De asemenea, chiar și site-urile mai multor instituții financiare au fost afectate de această serie de atacuri. Accesul către gov.ro a fost refăcut.

Specialiștii IT din cadrul structurilor guvernamentale colaborează cu experții din instituțiile de specialitate privind restabilirea conexiunii și identificării cauzelor ce au dus la blocarea accesului către site-urile Guvernului României.  

Ce site-uri guvernamentale au fost afectate

Atacul cibernetic a fost de tip ,,distributed denial of service" (DDOS), fiind declanșat la ora 04:05, asupra website-ului Ministerului Apărării (www.mapn.ro). Atacul în cauză nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, se arată într-un anunț din partea Guvernului României.

Vezi și Hackerii au făcut praf site-urile din Ucraina. Ce este un atac cibernetic

De asemenea, Guvernul a precizat că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat serviciile și rețelele din cadrul Ministerului Apărărării. Atacul cibernetic doar blochează accesul utilizatorilor la site-urile guvernamentale. 

De la raportarea incidentului, website-ul gov.ro a revenit și este funcționabil. Specialiştii din cadrul Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează, în acest moment, pentru reluarea funcţionalităţii paginii de internet a ministerului. 

Atacul DDOS a avut în vedere site-urile Guvernului României, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, dar și a companiei feroviare CFR Călători. Alături de acestea, și o serie de site-uri ale unor instituții financiare au fost afectate de o serie de atacuri cibernetice de acest tip.

Citește și Atac cibernetic la o facultate din cadrul Politehnicii București. Au fost sustrase CNP-urile unor studenţi

Un atac de tip Dos sau DDOS reprezintă o încercare a unei sau mai multor entități de a bloca resursele unui server. Mijloacele și obiectivele unui asemenea atac sunt diverse, dar sunt rezultatul unui efort intens de a împiedica un site web de a funcționa eficient pentru o perioadă de timp nedeterminată. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net