Hackerii au făcut praf site-urile din Ucraina. Ce este un atac cibernetic

Pe măsură ce tensiunile în Europa de Est sunt în creștere, orice mișcare sau problemă pe care Ucraina ne îngrijorează și ne face pregătiți pentru cei mai rău.

hackeri jpeg

Ieri, site-ul web al Ministerului Apărării, dar și site-ul web al unei bănci private din Ucraina au fost victimele unui atac cibernetic, potrivit unor informații furnizate de către guvernul de la Kiev, pe contul lor de Facebook. 

Ucraina, victima unui atac cibernetic

Atacuri de tip DDoS în vedere trimiterea unui val de solicitări către paginile web vizate, astfel blocându-le accesul utilizatorilor umani către respectiva pagină de internet. Acesta a fost și cazul site-urilor Ministerului Apărării, dar și a unei bănci private din Ucraina care, ieri, au fost victimele unor astfel de atacuri.

Cea mai mare bancă comercială a națiunii, PrivatBank, a fost, de asemenea, supusă unui „atac masiv DDoS” în ultimele ore. Totuși, nu exista nicio amenințare pentru fondurile clienților stocate la bancă, au transmis aceștia, chiar dacă atacul îi împiedica pe clienți să acceseze aplicația Privat24 și să își vadă soldurile.

Atacul de marți nu a fost încă atribuit nimănui, dar vine după ce se crede că Rusia a organizat mai multe atacuri cibernetice asupra Ucrainei, ca parte a eforturilor despre care experții în securitate spun că sunt menite să destabilizeze guvernul și economia țării, potrivit Reuters.

NATO și UE au acuzat Rusia că plănuiește o invazie a Ucrainei, deoarece a comasat peste 100.000 de trupe și armament militar la granița acesteia, reprezentând unul dintre cele mai tensionate momente de la căderea Uniunii Sovietice. Ca răspuns la acuzele aduse de către Occident, Federația Rusă a subliniat că o aderare la NATO a Ucrainei și a Georgiei ar trebuie să nu aibă loc, deoarece „amenință securitatea țării”.

Anul acesta, Ucraina a fost supusă mai multor atacuri cibernetice ce au avut în vedere site-urile guvernamentale pentru a destabiliza și mai mult guvernul de la Kiev.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net