Folosești una dintre aceste parole? Trebuie să o schimbi!

Ultima actualizare:

Securitatea cibernetică este un subiect sensibil la nivel mondial, unde foarte mulți oameni folosesc aceeași parolă sau o parolă foarte simplă, iar hackerii se pot folosi cu ușurință de naivitatea oamenilor pentru a le fura datele personale sau cardurile bancare. Dacă folosești una dintre aceste parole, ar fi bine să o schimbi, deoarece tu și multe alte persoane folosesc aceeași parolă la nivel mondial.

laptop 2589420 1920 jpeg

Peste 34 de milioane de utilizatori de internet folosesc, în prezent, parole care le lasă deschise atacurilor din partea hackerilor, au avertizat experții în securitate cibernetică. Amploarea uluitoare a amenințării virtuale a fost dezvăluită într-un nou studiu al furnizorului de carduri Dojo, care a analizat datele a aproximativ 100.000 de parole partajate de către Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC). Pentru a ajuta utilizatorii să-și păstreze datele blocate, Dojo a dezvăluit cele mai importante sfaturi privind parolele care sunt vulnerabile la atacurile hackerilor. 

Ai grijă, dacă folosești aceste parole!

Parolele expuse riscului au fost grupate în diverse categorii, acestea fiind bazate pe nume de animale de companie sau pe termeni aferenți sentimentului de dragoste. Așadar, aceste tipuri de parole sunt dezvăluite hackerilor prin ușurința de a găsi una dintre ele. Primele trei parole, aferente sentimentului de iubire, folosite în parolele din întreaga lume au fost „Love”, „Baby” și „Angel”. Al doilea, fiind cel mai vulnerabil tip, sunt parolele care sunt bazate pe nume în sine, urmate de animale, emoții sau chiar alimente.

Cele mai frecvent utilizate nume în parolele care sunt ușor de ghicit pentru hackeri sunt „Maria”, „Ana” și „Alex”, în timp ce parolele care folosesc nume de animale precum „Câine” sau „Pisică” sunt, de asemenea, la fel de vulnerabile. În plus, datele NCSC au dezvăluit cele cinci parole piratate cele mai frecven..

Și, așa cum a fost cazul de multă vreme, fraze ușor de reținut (și, prin aceeași natură, parole ușor de ghicit) precum „123456” și „Parolă” sunt printre cele mai vulnerabile metode de a te proteja. Experții în securitate recomandă, de asemenea, modificarea parolei pe care o utilizezi, dar și instalarea unui sistem de protecție Antivirus, disponibil gratis. Printre sistemele de protecție împotriva virușilor se numără Avast, Norton sau chiar Bitdefender.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net