O invazie din partea Rusiei ar putea avea loc săptămâna asta. Politicienii pro-ruși au fugit din Ucraina

O invazie a Ucrainei ar fi posibilă în orice moment, prezintă Casa Albă în cadrul unui comunicat. SUA trage un semnal de alarmă cu privire la acest anunț, amintind că există o probabilitate ca Ucraina să fie atacată chiar săptămâna aceasta.

rusia ucraina jpg

Această avertizare a luat amploare recent, când președintele Joe Biden a trimis o informare cetățenilor americani aflați pe teritoriul Ucrainei, să părăsească în maxim 48 de ore țara. Anunțul lui Biden are în spate contextul în care o sursă independentă l-a anunțat pe președintele american asupra modului în care un atac asupra Ucrainei ar putea avea loc chiar săptămâna aceasta, fiind alcătuit dintr-un atac rapid/blitzkrieg prin intermediul unui bombardament aerian, atac cibernetic și atac la scară largă, potrivit NBC News.

Tot mai multe țări își retrag cetățenii din Ucraina, de frica unui posibil conflict

În același timp, Statele Unite caută o soluție diplomatică pentru a rezolva criza stârnită la granița ruso-ucraineană, dar comasarea continuă a trupelor și armamentului rusesc pune bețe în roate în această cale diplomatică de a ameloria tensiunile.

„Calea diplomatică rămâne disponibilă, dacă Rusia alege să o urmeze în mod constructiv. Totuși, suntem foarte realiști în privința perspectivei ca acest acest lucru să se întâmple, dat fiind pașii pe care îi vedem clar că Rusia îi face în teren”, a spus ea. „Vedem că noi forțe rusești sosesc în fiecare zi la granița ucraineană. Așa cum am mai spus, ne aflăm în acea fereastră de timp în care o invazie ar putea începe în orice moment”, a declarat Karine Jean-Pierre, răspunzând la o întrebare referitoare la comentariile ministrului rus de externe Serghei Lavrov, potrivit CNN.

Printre altele, se pare că și președintele ucrainean Volodomir Zelenski a intrat într-o stare de alertă. Conform informațiilor furnizate de către Statele Unite, se pare că Rusia plănuiește să invadeze Ucraina pe 16 februarie, mâine, conform BBC.

„Nu este prima dată. Dar astăzi, statul nostru este mai puternic ca niciodată. Ne dorim pace și vrem să rezolvăm toate problemle exclusiv prin negocieri. Ni s-a spus că 16 februarie va fi ziua atacului, dar noi o vom face Ziua Unității”, a subliniat președintele ucrainean. 

După ce SUA și alte state europene și-au îndrumat cetățenii să părăsească de urgență Ucraina, chiar și oligarhii ucrainieni au decis să părăsească în viteză țara aflată în pragul unei invazii rusești. 

Miliardarii ucrainieni și politicienii pro-ruși au fugit din țară 

Pe 13 februarie, peste 20 de avioane private au decolat de pe teritoriul Ucrainei. Printre persoanele ce au plecat se află Rinat Ahmetov și Viktor Pinchuk, unii dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, dar și miliardarul Igor Abrahovic, un deputat al unui partid pro-rus, care a fugit împreună cu familia sa în Viena, potrivit The Moscow Times

Uniunea Europeană și NATO acuză Federația Rusă că plănuiește o invazie a Ucrainei, deoarece a comasat peste 100.000 de trupe și armament militar la granița ruso-ucraineană, într-o mișcare similară cu anexarea Crimeei din 2014. În același timp, Vladimir Putin a răspuns acuzațiilor, transmițând, în urma întâlnirii sale cu Emmanuel Macron, că o integrare a Ucrainei în NATO ar putea reprezenta începutul unui război nuclear. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net