Conflictul dintre Rusia și Ucraina a ridicat prețul petrolului la un nivel record

După o perioadă în care petrolul a reprezentat o problemă la nivel mondial, din cauza ridicării restricțiilor asociate cu pandemia de Covid-19, astăzi, prețul țițeiului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani.

petrol benzina motorina jpg

Prețul petrolului s-a aflat, luni, la cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani, această creștere fiind asociată tensiunilor ce se află la granița ruso-ucraineană, unde un conflict armat ar putea începe săptămânile acestea. 

Un posibil conflict la granița dintre Rusia și Ucraina, principalul motiv al creșterii

Cotația țițeiului european (BRENT) a urcat până la prețul de 96,16 dolari per baril, reprezentând cel mai ridicat nivel din septembrie 2014. În același timp, prețul țițeiului american, cunoscut și sub denumirea de WTI, a crescut cu +1,5%, mai exact, 1,41 de dolari americani, ajungând la suma de 94,94 dolari per baril.

Aceste creșteri au în vedere anunțul președintelui american Joe Biden, care a transmis americanilor aflați în Ucraina să părăsească de urgență țara, după ce o informație provenită dintr-o sursă confidențială a transmis că Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarea săptămână. 

„Participanții de pe piață sunt îngrijorați de faptul că un conflict între Rusia și Ucraina ar putea perturba oferta”, a declarat Giovanni Staunovo, analist de mărfuri la UBS.

Printre altele, Staunovo a subliniat că piața petrolului este, în acest moment, foarte sensibilă la orice informație privind posibile întreruperi de stocuri, deoarece ridicarea restricțiilor impuse de pandemia cu virusul Sars-Cov-2 a ridicat cererea cu mult peste oferta disponibilă, potrivit unei analize a Reuters

„Dacă trupele se pun în mișcare țițeiul Brent va depăși fără probleme nivelul de 100 de dolari”, a declarat analistul Edward Moya.

În acest moment, peste 100.000 de soldați ruși se află la granița dintre Rusia și Ucraina, iar alți 30.000 se află în Belarus, în cadrul unor exerciții dintre cele două state, exerciții ce se desfășoară la granița cu Ucraina

NATO și UE acuză Federația Rusă că plănuiește o invazie a Ucrainei, deoarece a adunat peste 100.000 de soldați și armament militar la granița dintre cele două țări. Ca răspuns la acest acuze, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că aderarea Ucrainei la NATO ar putea conduce lumea în război nuclear, potrivit Russia Insight.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net