Rusia se pregătește de război. Mircea Geoană: 75% din forțele armate sunt comasate la granița cu Ucraina

Nu mai este nici un secret pentru nimeni: Rusia se pregătește, intens, pentru război. Este anunțul pe care îl tot fac, de-a lungul timpului, atât statele europene. cât ș America. Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, confirmă și el faptul că Putin are în plan invazia Ucrainei. 

image

Tensiunile în estul Europei escaladează în timp ce Rusia continuă șă-și comaseze trupe militare și armament greu la granița cu Ucraina. Pare, mai degrabă, o chestiune de timp până când vor „suna sirenele”, deși Kremlinul nu recunoaște că ar avea așa ceva în plan. În ultimele zile, mai mulți oficiali din diplomația rusă au dat asigurări că regimul lui Vladimir Putin nu are niciun plan de război cu statul vecin Ucraina. Cu toate acestea, Rusia continuă să-și intensifice activitatea militară la granița ucraineană, acolo unde și-a deplasat peste 75% din forțele active.

Acest anunț a fost făcut duminică, 30 ianuarie, de secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană.

Mircea Geoană: ”Rusia continuă să trimită tehnică militară şi soldaţi lângă Ucraina”

Geoană a declarat că, în timp ce dialogul dintre occident și Kremlin rămâne deschis, forțele internaționale fiind dispuse să negocieze pentru a ameliora tensiunile, Ucraina este amenințată de o prezență militară de peste 75% din forțele active ale Federației Ruse.„Federaţia Rusă continuă să trimită garnituri întregi de tren şi coloane cu tehnică militară, dar şi soldaţi care să înconjoare Ucraina de la graniţa de nord cu Belarus, la graniţa de est cu Federaţia Rusă”.

Geoană a mai declarat că asistăm la prezență suplimentară de trupe rusești din Extremul Orient care vin în Belarus, amplasamente de sisteme de rachetă S 400, tot în Belarus. „Nu vedem semne de scădere a presiunii prezenței militare pe cele trei laturi ale graniței cu Ucraina, inclusiv din Crimeea, o zonă care este mai apropiată de România și de litoralul vestic al Mării Negre”.

image

Rușii susțin că aceste exerciții sunt  normale. Într-adevăr, în luna ianuarie, Federația Rusă în mod obișnuit întreprinde exerciții la nivelul întregii țări cu privire la verificarea stării de alertă a unităților militare. „Dar astăzi avem în jurul Ucrainei peste 75% din forțele active ale Federației Ruse”, a mai precizat Geoană. 

„Este neobișnuit, este în afara sezonului de exerciții militare și facem încă o dată apel la Federația Rusă să-și facă exercițiile pe care doresc să şi le facă. Nu avem o problemă cu exercițiile pe care le fac în mod normal. Şi NATO are exerciții, le anunțăm din timp, sunt transparente, sunt predictibile, dar ceva neobișnuit încă este posibil”, a conchis el.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net