Coșmarul trăit de localnicii ucraineni. Numără secundele până când începe războiul

Conflictul de la graniţa Ucrainei a atins cea mai tensionată etapă! SUA au transmis miercuri Kremlinului scrisoarea oficială prin care subliniază politica NATO şi faptul că nu face compromisuri pe Frontul de Est. Rusia a replicat că va reacţiona, dar ”nu acum”.

Natalia V. (63 de ani)  ştie că nici ea nici  animalele ei nu vor fi  cruţate de invadatori
Natalia V. (63 de ani) ştie că nici ea nici animalele ei nu vor fi cruţate de invadatori

Cu duşmanul la doar câţiva kilometri de casă, Natalia V. (63 de ani), din localitatea Avdiivka, situată în apropierea oraşului Doneţk controlat de militanţii pro-ruşi, le explică jurnaliştilor că e îngrozită. Femeia trăieşte cu mai multe pisici, câini şi două capre şi se roagă la Dumnezeu în fiecare zi să nu înceapă războiul. Ea a fost rănită în ianuarie 2017, când au avut loc mai multe lupte sângeroase între armata ucraineană şi militanţii pro-ruşi şi a auzit cu groază miercuri, la televizor, când secretarul de stat american Antony Blinken a spus că SUA au trimis scrisoarea către Kremlin şi au subliniat că NATO îşi menţine politica ”uşilor deschise pentru Ucraina, Finlanda şi Suedia”, care se învecinează cu Rusia.

Anastasia S. (21 de ani)  îndură temperaturi  extreme la graniţa morţii
Anastasia S. (21 de ani) îndură temperaturi extreme la graniţa morţii

Rusia va ataca la jumătatea lunii februarie?

I-au dat lacrimile când experţii militari englezi şi americani spuneau la televizor că ”estimează că Rusia va ataca la jumătatea lunii februarie”. Din clipa aceea, fiecare secundă care trecea a început să o doară pe Natalia, care se uită cu milă la tinerii din tranşee, care îndură temperaturi de -8 grade Celsius şi dorm cu arma în mână, gata să îşi dea viaţa pentru Ucraina. Soldaţii de 21 de ani care au săpat tranşeele la doar 200 de metri de casa Nataliei au auzit şi ei vestea îngrozitoare rezultată din discuţiile dintre vice-secretarul de stat american Wendy Sherman şi fostul preşedinte al Estoniei, Kersti Kaljulaid, în cadrul Strategiei Europene de la Yalta.

Soldaţii ucraineni,  gata să moară pentru  ţară în cazul unui atac
Soldaţii ucraineni, gata să moară pentru ţară în cazul unui atac

SUA expulzează 27 de diplomaţi

Printre soldaţii gata să moară pentru ţară e şi Anastasia, o tânără de 21 de ani. Kremlinul a transmis ieri că SUA nu au luat în considerare cerinţele sale de securitate. ”Nu putem spune că punctele noastre de vedere au fost luate în considerare sau că există o dorinţă ca îngrijorările noastre să fie luate în considerare”, a declarat joi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a adăugat că Moscova ”nu se va grăbi” să răspundă pentru moment. ”Nu vom întârzia cu reacţia, dar să nu vă aşteptaţi ca ea să vină acum”, a explicat Peskov. La rândul său, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a transmis tot joi că SUA nu au oferit un răspuns pozitiv la principala revendicare a Rusiei, şi anume oprirea extinderii NATO, în special spre Ucraina. NATO urmează să transmită poziţia aliaţilor cu privire la situaţia din Ucraina, printr-o scrisoare oficială.

Patrulele îndură o  vreme extremă în  apropiere de Doneţk
Patrulele îndură o vreme extremă în apropiere de Doneţk

Mai mult decât atât, Joe Biden a trimis acasă 27 de diplomaţi ruşi ca formă de protest pentru ameninţarea reprezentată de prezenţa armatei ruse la graniţa cu Ucraina. În timp ce americanii spuneau că ”mingea este în terenul Rusiei”, un grup de afacerişti italieni aveau o conferinţă video de două ore cu Vladimir Putin privind segmentul energetic şi colaborarea pe viitor. Guvernul italian a fost extrem de stânjenit de negocierile purtate fără acordul oficial al conducerii ţării. Conform Euronews, la discuţii au participat reprezentanţi ai companiilor energetice Eni şi Enel, Pirelli, băncile UniCredit şi Intesa Sanpaolo şi compania de asigurări Generali. Tot ieri, primarul Kievului Vitali Klitschko (50 de ani) a răbufnit când a auzit că Germania a trimis 5.000 de căşti de război spunând ironic: ”în loc de armament, data viitoare ne vor trimite perne de dormit?”.

Vladimir Putin a avut o  conferinţă cu oamenii  de afaceri italieni
Vladimir Putin a avut o conferinţă cu oamenii de afaceri italieni

Atentat la fabrica de rachete

Un soldat al Gărzii Naţionale a Ucrainei a deschis focul asupra camarazilor săi din motive necunoscute în fabrica de rachete Pivdenmaş, ucigând cinci dintre ei şi rănind alţi cinci înainte de a fugi cu arma sa, a anunţat ieri Ministerul de Interne. ”Un membru al Gărzii Naţionale a Ucrainei a tras cu o puşcă de asalt de tip Kalaşnikov în gărzile fabricii, apoi a fugit cu arma din dotare”, s-a arătat într-un comunicat. Conform Euronews, atacatorul a fost arestat joi dimineaţă în apropiere de oraşul Dnipro.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net