Joe Biden le cere americanilor să părăsească Ucraina: „N-aș vrea să-i văd prinși în schimbul de focuri”

Președintele american, Joe Biden, s-a întâlnit, luni, cu cancelarul german Olaf Scholz la Casa Albă, iar discuțiile dintre cei doi au atins cel mai fierbinte subiect: criza din Ucraina și iminenta invazie a Rusiei. 

image

Războiul în Europa de Est pare mai aproape decât oricând. O spune inclusiv Joe Biden, președintele Americii, dacă acest lucru mai trebuia conformat de cineva. 

Semnalul de alarmă vine de peste Ocean: Joe Biden, președintele SUA, s-a întâlnit luni, la Casa Albă, cu cancelarul Germaniei, iar discuțiile s-au purtat în contextul crizei din Uucraina.

Joe Biden: „Părăsiți Ucraina!”

Joe Biden a tras, cu această ocazie, un semnal de alarmă și i-a avertizat pe toți cetățenii americani din Ucraina: „Părăsiți zona!” El a spus că ar fi ”înţelept” ca orice cetăţean american aflat în Ucraina să părăsească ţara ca să nu fie prins în schimbul de focuri. 

„Cred că ar fi înțelept ca americanii din Ucraina să părăsească țara. Nu vorbesc de corpul nostru diplomatic. N-aș vrea să-i văd prinși în schimbul de focuri, dacă chiar ar invada rușii”, a spus el luni, în cadrul conferinţei de presă comune pe care a avut-o cu cancelarul german Olaf Scholz, la Casa Albă.

Preşedintele american Joe Biden a mai precizat că  întâlnirea a fost “foarte productivă”. 

“Germania cu Statele Unite, împreună cu aliaţii şi partenerii noştri lucrează îndeaproape pentru soluţii diplomatice la această situaţie, iar diplomaţia este cea mai bună cale de urmat pentru toate părţile şi suntem amândoi de acord, inclusiv că este cel mai bine şi pentru Rusia, în opinia noastră. Şi am arătat foarte clar că suntem gata să continuăm discuţiile importante cu bună-credinţă cu Rusia. Germania a fost, de asemenea, un lider care a impulsionat detensionarea tensiunilor şi a încurajat dialogul prin formatul Normandia. Dar dacă Rusia face o alegere de a invada în continuare Ucraina, suntem pregătiţi împreună şi NATO este pregătit”, a declarat Biden.

Joe Biden: „Oprim Nord Stream 2!”

Preşedintele Biden a promis că va opri Nord Stream 2, o conductă submarină destinată să livreze gaze din Rusia către Germania, dacă ruşii invadează Ucraina. “Dacă Rusia invadează, asta înseamnă că tancuri sau trupe trec din nou graniţa cu Ucraina, atunci nu va mai exista Nord Stream 2”, a spus Biden”.

Preşedintele a fost întrebat cum ar putea să „închidă” Nord Stream 2, având în vedere că nu controlează proiectul. Răspunsul a venit ferm: „Vom putea face asta, vă garantez”

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net