Joe Biden a aprobat trimiterea de noi trupe americane pe teritoriul României

Ultima actualizare:

Criza din Ucraina se intensifică de la o zi la alta. Statele europene și NATO sunt îngrijorate de planurile lui Vladimir Putin, iar președintele american Joe Biden a luat o decizie de ultimă oră.

image

Președintele american Joe Biden a decis să trimită noi trupe americane în țările din Europa de Este, între care se află și România, în contextul crizei din Ucraina și a incertitudinii situației de la granița ruso-ucraineană. În următoarele zile, Pentagonul urmează să dezvăluie oficial care sunt pașii concreți pe care îi va urma, informează surse oficiale, conform platoformei de știri CNN.

Decizia de ultimă oră a președintelui american

Desfășurarile sunt o dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei. Este probabil ca Pentagonul să anunțe în cursul zilei de astăzi, 2 februarie dacă va trimite aproximativ 2.000 de soldați americani pe teritorul țărilor est europene care se simt amenințate de acțiunile lui Vladmir Putin.

Statele Unite ale Americii au pus deja aproximativ 8.000 de soldați în alertă în cazul în care este nevoie de o intervenție rapidă la granița ruso-ucrianeană. 

Copiii din Ucraina sunt instruiți să manevreze arme

Situația din Ucraina este una tensionată. Copiii din Ucraina sunt instruiți cu privire la modul de utilizare a puștilor de asalt, pe măsură ce temerile de o invazie rusă iminentă cresc.

În timpul unui eveniment desfășurat luni, care a fost destinat tuturor vârstelor, copiii au parcurs o cursă cu obstacole într-o clădire abandonată înainte de a afla despre strategia militară și primul ajutor de urgență. Mai mult decât atât, aproximativ jumătate din populația Ucrainei a declarat că dorește să se implice activ în luptă dacă acest lucru va fi necesar.

România, implicată în criza din Ucraina

România va organiza joi, 3 februarie, o reuniune a miniștrilor de externe din țările de pe flancul estic al NATO, în contextul crizei din Ucraina, la inițiativa ministrului de Externe Bogdan Aurescu. 

    Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net