Butoi de pulbere în apropierea României! Ucrainenii, gata să moară pentru ţara lor

Ultima actualizare:

Preşedintele Joe Biden, 78 de ani, a anunţat că ia în calcul să trimită 50.000 de militari în estul Europei. Anunţul vine în aceeaşi zi în care Ucraina a confirmat că a primit al doilea transport de armament trimis de SUA.

Rezerviştii ucraineni, chemaţi la arme să îşi apere ţara de invadatori. Foto: EPA-EFE
Rezerviştii ucraineni, chemaţi la arme să îşi apere ţara de invadatori. Foto: EPA-EFE

Situaţia de la graniţa Ucrainei a atins nivelul critic! După ce Franţa a anunţat că trimite 1.000 de soldaţi în România pentru a apăra flancul estic al NATO, iar cei 500 de militari canadieni aflaţi în baza NATO din Letonia sunt pregătiţi de luptă în cazul invadării Ucrainei, a venit rândul SUA să reacţioneze. Joe Biden a anunţat că ia în calcul să trimită 50.000 de militari în estul Europei, la doar câteva zile după ce Kremlinul, prin intermediul ministrului de externe Serghei Lavrov, a cerut, în timpul întâlnirii de la Geneva cu secretarul de stat american Anthony Blinken, retragerea bazelor din România şi Bulgaria. La graniţa cu Ucraina, Rusia a dislocat între 100.000 şi 150.000 de soldaţi şi e pregătită de un atac-fulger.

Peste 100.000 de militari ruşi, dislocaţi la graniţa de vest a Rusiei
Peste 100.000 de militari ruşi, dislocaţi la graniţa de vest a Rusiei

În timp ce o parte dintre ucraineni cred că Rusia nu va ataca şi că este doar o manifestare de forţă în regiune, aproape un milion de rezervişti de până în 40 de ani au început pregătirile pentru război, gata să îşi dea viaţa pentru apărarea ţării. În timp ce Germania are o poziţie ponderată în contextul crizei diplomatice, angajându-se doar să construiască un spital de campanie la Kiev şi nu vrea să trimită trupe, SUA au decis ieri retragerea familiilor diplomaţilor americani din Kiev, pentru a le proteja de un atac, considerat de specialişti, iminent din partea Rusiei. Zilele trecute, în Washington au avut loc manifestaţii de susţinere a Ucrainei şi protestatarii au cerut NATO mai multă fermitate în negocierile cu Rusia.

Discuţiile Putin - Biden au loc prin video-conferinţe şi au început în decembrie. Foto: gettyimages
Discuţiile Putin - Biden au loc prin video-conferinţe şi au început în decembrie. Foto: gettyimages
Foto: gettyimages
Foto: gettyimages

Secretarul de stat Antony Blinken cere oficialilor de la Kremlin să nu renunţe la ”mecanismele diplomaţiei” şi să nu treacă la folosirea forţei împotriva Ucrainei. În pofida faptului că Ucraina nu mai este la acelaşi nivel de dotare armată ca în 2014, când a avut loc invadarea Crimeei, specialiştii britanici consideră că este o diferenţă mare comparativ cu Rusia. Conform unei analize BBC, Rusia poate trimite în luptă la graniţă 845.000 de soldaţi, iar Ucraina între 129.950 şi 229.000; Rusia are 2.500 de tancuri contra 1.110 ucrainene. În timp ce presa internaţională crede că Rusia doreşte să schimbe conducerea politică a Ucrainei cu una pro-rusă, experţii militari cred că războiul modern pe care Rusia îl poate declanşa va utiliza cele 1.389 de avioane de luptă ruseşti contra celor 221 de avioane ucrainene şi cele 171 de nave de război contra celor 17 ucrainene. Începând din decembrie 2021 şi până săptămâna trecută, preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin au avut video-conferinţe pe tema Ucrainei.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News! 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net