Butoi de pulbere în apropierea României! Ucrainenii, gata să moară pentru ţara lor

24 ianuarie 2022

Pre┼čedintele Joe Biden, 78 de ani, a anun┼úat c─â ia ├«n calcul s─â trimit─â 50.000 de militari ├«n estul Europei. Anun┼úul vine ├«n aceea┼či zi ├«n care Ucraina a confirmat c─â a primit al doilea transport de armament trimis de SUA.

image
Rezervi┼čtii ucraineni, chema┼úi la arme s─â ├«┼či apere ┼úara de invadatori. Foto: EPA-EFE

Situa┼úia de la grani┼úa Ucrainei a atins nivelul critic! Dup─â ce Fran┼úa a anun┼úat c─â trimite 1.000 de solda┼úi ├«n Rom├ónia pentru a ap─âra flancul estic al NATO, iar cei 500 de militari canadieni afla┼úi ├«n baza NATO din Letonia sunt preg─âti┼úi de lupt─â ├«n cazul invad─ârii Ucrainei, a venit r├óndul SUA s─â reac┼úioneze. Joe Biden a anun┼úat c─â ia ├«n calcul s─â trimit─â 50.000 de militari ├«n estul Europei, la doar c├óteva zile dup─â ce Kremlinul, prin intermediul ministrului de externe Serghei Lavrov, a cerut, ├«n timpul ├«nt├ólnirii de la Geneva cu secretarul de stat american Anthony Blinken, retragerea bazelor din Rom├ónia ┼či Bulgaria. La grani┼úa cu Ucraina, Rusia a dislocat ├«ntre 100.000 ┼či 150.000 de solda┼úi ┼či e preg─âtit─â de un atac-fulger.

image
Peste 100.000 de militari ru┼či, disloca┼úi la grani┼úa de vest a Rusiei

├Än timp ce o parte dintre ucraineni cred c─â Rusia nu va ataca ┼či c─â este doar o manifestare de for┼ú─â ├«n regiune, aproape un milion de rezervi┼čti de p├ón─â ├«n 40 de ani au ├«nceput preg─âtirile pentru r─âzboi, gata s─â ├«┼či dea via┼úa pentru ap─ârarea ┼ú─ârii. ├Än timp ce Germania are o pozi┼úie ponderat─â ├«n contextul crizei diplomatice, angaj├óndu-se doar s─â construiasc─â un spital de campanie la Kiev ┼či nu vrea s─â trimit─â trupe, SUA au decis ieri retragerea familiilor diploma┼úilor americani din Kiev, pentru a le proteja de un atac, considerat de speciali┼čti, iminent din partea Rusiei. Zilele trecute, ├«n Washington au avut loc manifesta┼úii de sus┼úinere a Ucrainei ┼či protestatarii au cerut NATO mai mult─â fermitate ├«n negocierile cu Rusia.

image
Discu┼úiile Putin - Biden au loc prin video-conferin┼úe ┼či au ├«nceput ├«n decembrie. Foto: gettyimages
image
Foto: gettyimages

Secretarul de stat Antony Blinken cere oficialilor de la Kremlin s─â nu renun┼úe la ÔÇŁmecanismele diploma┼úieiÔÇŁ ┼či s─â nu treac─â la folosirea for┼úei ├«mpotriva Ucrainei. ├Än pofida faptului c─â Ucraina nu mai este la acela┼či nivel de dotare armat─â ca ├«n 2014, c├ónd a avut loc invadarea Crimeei, speciali┼čtii britanici consider─â c─â este o diferen┼ú─â mare comparativ cu Rusia. Conform unei analize BBC, Rusia poate trimite ├«n lupt─â la grani┼ú─â 845.000 de solda┼úi, iar Ucraina ├«ntre 129.950 ┼či 229.000; Rusia are 2.500 de tancuri contra 1.110 ucrainene. ├Än timp ce presa interna┼úional─â crede c─â Rusia dore┼čte s─â schimbe conducerea politic─â a Ucrainei cu una pro-rus─â, exper┼úii militari cred c─â r─âzboiul modern pe care Rusia ├«l poate declan┼ča va utiliza cele 1.389 de avioane de lupt─â ruse┼čti contra celor 221 de avioane ucrainene ┼či cele 171 de nave de r─âzboi contra celor 17 ucrainene. ├Äncep├ónd din decembrie 2021 ┼či p├ón─â s─âpt─âm├óna trecut─â, pre┼čedin┼úii Joe Biden ┼či Vladimir Putin au avut video-conferin┼úe pe tema Ucrainei.

  Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News! 

survivor3 png
cub oana roman png
BeFunky collage (7) jpg
2 bd foto1 Hepta Mediafax Foto ZUMA Press Hepta jpg
Johnny Depp ┼či Amber Heard au divor┼úat ├«n 2017, dup─â 15 luni de c─âsnicie jpeg
leni klum 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
vaccin sinovac jpeg
cherries ge681e00cc 1920 jpg
extrageri loto
calendar ortodox 2021 17 mai sfantul apostol andronic si sotia sa iunia png
Insula Ko Samui din Thailanda jpeg
foto mare shutterstock 1383751604 jpg