Când ar putea fi invadată Ucraina de către Rusia. CNN a analizat scenariile posibile

Având în vedere tensiunile dintre Rusia și SUA, care se află în continuare pe o scară ascendentă, echipa de la postul CNN a analizat mai multe scenarii posibile în legătură cu eventualitatea invadării Ucrainei. 

Judecând după acțiunile sale, Vladimir Putin ar putea invada Ucraina cât de curând Foto: Getty
Judecând după acțiunile sale, Vladimir Putin ar putea invada Ucraina cât de curând Foto: Getty

Rusia a început deja noi mișcări și exerciții armate la granița Ucrainei, la doar câteva zile după negocierile cu Casa Albă, care nu au avut niciun rezultat, se pare. Astfel, SUA atenționează că Putin ar putea invada oricând în perioada imediat următoare Ucraina. Iată posibilele scenarii în acest sens!

Deși extrem de tensionată, situația poate fi rezolvată în continuare pe cale diplomatică, spun americanii. Secretarul de stat Antony Blinken a ajuns în această dimineață la Kiev și a asigurat Ucraina că i se va oferi sprijin, SUA militând de multă vreme în acest sens. Ulterior, Blinken va merge la Berlin și după la Geneva, ca să se vadă cu omologul lui rus, Serghei Lavrov.

Când ar fi cel mai prielnic moment pentru invadare

Liderii la Moscova și Minsk continuă să nege că pregătesc o ofensivă, explicând că mișcările de noi trupe către vest ar fi, în mod oficial, pentru exerciții comune cu Belarus. Acestea nu fac însă decât să agraveze tensiunile deja existente. Mai mult decât atât, experții susțin că perioada de iarnă este cel mai bun moment pentru un atac, deoarece pământul este înghețat și tare, ideal pentru tancuri și alte vehicule.

Părerea noastră este că ne confruntăm cu o situație extrem de periculoasă. În acest moment, Rusia poate lansa oricând un atac în Ucraina”, a declarat Jen Psaki, purtător de cuvânt al Casei Albe 

De asemenea, jurnalistul Tim Marshall a explicat motivele pentru care Rusia își consolizează acum forțe armate în zonă. 

De la Marea Baltică și până la Carpați, e teren plat. Prin această zonă au trecut Napolen și francezii, Hitler și germanii, plus mulți alții, care au invadat Rusia din această direcție. Asta agită foarte mult Rusia. De aceea, încearcă să umple acest spațiu prin ocuparea lui”, a spus acesta.

Cum ar putea fi invadată Ucraina de către Rusia

De asemenea, jurnalistul a prezentat mai multe scenarii care ar putea avea loc în contextul invadării Ucranei. 

Dacă va fi o invazie, se va întâmpla unul dintre următoarele patru scenarii. Ocuparea și anexarea completă a regiunii Donbas. Pasul următor ar fi un atac din Crimeea pentru a uni teritoriile.

Următorul nivel ar fi un atac pe coasta Mării Negre până la Odesa, un oraș rusofon, anexarea zonei de coastă și ruperea Ucrainei de Marea Neagră.

Cel mai ambițios plan, care vine după toate scenariile anteriore, este să muți soldați în Belarus, o țară prietenoasă cu Rusia, și avansezi din Belarus, spre sud, prin mlaștinile Pripet, care sunt înghețate iarna, și încercuiești capitala Ucrainei, Kiev.

Cel mai bun moment pentru această acțiune este iarna, deoarece va fi un atac mecanizat iar diviziile mecanizate au nevoie de teren dur, înghețat”, a mai explicat Tim Marshall, citat de CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net