Când ar putea fi invadată Ucraina de către Rusia. CNN a analizat scenariile posibile

19 ianuarie 2022

Av├ónd ├«n vedere tensiunile dintre Rusia ╚Öi SUA, care se afl─â ├«n continuare pe o scar─â ascendent─â, echipa de la postul CNN a analizat mai multe scenarii posibile ├«n leg─âtur─â cu eventualitatea invad─ârii Ucrainei. 

vladimir putin jpg
Judec├ónd dup─â ac╚Ťiunile sale, Vladimir Putin ar putea invada Ucraina c├ót de cur├ónd Foto: Getty

Rusia a ├«nceput deja noi mi╚Öc─âri ╚Öi exerci╚Ťii armate la grani╚Ťa Ucrainei, la doar c├óteva zile dup─â negocierile cu Casa Alb─â, care nu au avut niciun rezultat, se pare. Astfel, SUA aten╚Ťioneaz─â c─â Putin ar putea invada oric├ónd ├«n perioada imediat urm─âtoare Ucraina. Iat─â posibilele scenarii ├«n acest sens!

De╚Öi extrem de tensionat─â, situa╚Ťia poate fi rezolvat─â ├«n continuare pe cale diplomatic─â, spun americanii. Secretarul de stat Antony Blinken a ajuns ├«n aceast─â diminea╚Ť─â la Kiev ╚Öi a asigurat Ucraina c─â i se va oferi sprijin, SUA milit├ónd de mult─â vreme ├«n acest sens. Ulterior, Blinken va merge la Berlin ╚Öi dup─â la Geneva, ca s─â se vad─â cu omologul lui rus, Serghei Lavrov.

Când ar fi cel mai prielnic moment pentru invadare

Liderii la Moscova ╚Öi Minsk continu─â s─â nege c─â preg─âtesc o ofensiv─â, explic├ónd c─â mi╚Öc─ârile de noi trupe c─âtre vest ar fi, ├«n mod oficial, pentru exerci╚Ťii comune cu Belarus. Acestea nu fac ├«ns─â dec├ót s─â agraveze tensiunile deja existente. Mai mult dec├ót at├ót, exper╚Ťii sus╚Ťin c─â perioada de iarn─â este cel mai bun moment pentru un atac, deoarece p─âm├óntul este ├«nghe╚Ťat ╚Öi tare, ideal pentru tancuri ╚Öi alte vehicule.

ÔÇ×P─ârerea noastr─â este c─â ne confrunt─âm cu o situa╚Ťie extrem de periculoas─â. ├Än acest moment, Rusia poate lansa oric├ónd un atac ├«n UcrainaÔÇŁ, a declarat Jen Psaki, purt─âtor de cuv├ónt al Casei Albe 

De asemenea, jurnalistul Tim Marshall a explicat motivele pentru care Rusia ├«╚Öi consolizeaz─â acum for╚Ťe armate ├«n zon─â. 

ÔÇ×De la Marea Baltic─â ╚Öi p├ón─â la Carpa╚Ťi, e teren plat. Prin aceast─â zon─â au trecut Napolen ╚Öi francezii, Hitler ╚Öi germanii, plus mul╚Ťi al╚Ťii, care au invadat Rusia din aceast─â direc╚Ťie. Asta agit─â foarte mult Rusia. De aceea, ├«ncearc─â s─â umple acest spa╚Ťiu prin ocuparea luiÔÇŁ, a spus acesta.

Cum ar putea fi invadat─â Ucraina de c─âtre Rusia

De asemenea, jurnalistul a prezentat mai multe scenarii care ar putea avea loc ├«n contextul invad─ârii Ucranei. 

ÔÇ×Dac─â va fi o invazie, se va ├«nt├ómpla unul dintre urm─âtoarele patru scenarii. Ocuparea ╚Öi anexarea complet─â a regiunii Donbas. Pasul urm─âtor ar fi un atac din Crimeea pentru a uni teritoriile.

Următorul nivel ar fi un atac pe coasta Mării Negre până la Odesa, un oraș rusofon, anexarea zonei de coastă și ruperea Ucrainei de Marea Neagră.

Cel mai ambi╚Ťios plan, care vine dup─â toate scenariile anteriore, este s─â mu╚Ťi solda╚Ťi ├«n Belarus, o ╚Ťar─â prietenoas─â cu Rusia, ╚Öi avansezi din Belarus, spre sud, prin mla╚Ötinile Pripet, care sunt ├«nghe╚Ťate iarna, ╚Öi ├«ncercuie╚Öti capitala Ucrainei, Kiev.

Cel mai bun moment pentru aceast─â ac╚Ťiune este iarna, deoarece va fi un atac mecanizat iar diviziile mecanizate au nevoie de teren dur, ├«nghe╚ŤatÔÇŁ, a mai explicat Tim Marshall, citat de CNN.

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
sharon stone afp (2) jpg
cub delia png
fuego iubita2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg
copii portofel restituit png