Rusia, exerciții militare cu tancuri la granița cu Ucraina, a doua zi după negocierile cu SUA

Rusia ar fi început deja exerciții cu armament în apropierea graniței cu Ucraina, după doar două zile de la discuțiile purtate cu oficialii SUA la Geneva, în vederea reducerii tensiunilor zonale. 

Rusia, exerciții militare la granița cu Ucraina Foto: Pixabay
Rusia, exerciții militare la granița cu Ucraina Foto: Pixabay

Trei mii de soldaţi ruşi au început exerciţii cu armament real, inclusiv tancuri, în regiuni din apropiere de graniţele cu Ucraina şi cu Belarus, transmite presa internațională. Această informație vine în contextul în care Rusia și SUA au discutat despre posibilele modalități de reducere a tensiunilor, despre care Kremlinul nu s-a arătat prea încântat însă. 

Rusia, exerciții militare cu tancuri la granița cu Ucraina

Anunţul privind aceste exerciţii a fost făcut chiar a doua zi după consultările ruso-americane privind propunerile de securitate făcute de Moscova. Kremlinul a declarat marţi că dialogurile nu au oferit motive de optimism privind o reducere a actualelor tensiuni.

Interfax a citat un comunicat al Districtului militar vestic potrivit căruia exerciţiile militare are Rusiei avea loc în regiunea Smolensk, din apropiere de graniţa cu Belarus, şi în regiunile Voronej, Belgorod şi Briansk, din apropiere de Ucraina, implicând 300 de piese de armament, inclusiv tancuri T-72B3, vehicule de luptă BMP-2 şi arme de foc obişnuite.

În discuțiile tensionate dintre Rusia și SUA, Președintele Putin a cerut alianţei NATO să nu se mai extindă spre Est, Washingtonul insistând că nu poate accepta aceste cereri, în condițiile în care se crede în continuare că Rusia pregătește o invazie în Ucraina. Rusia are de ceva vreme trupe în zonă, însă susține că sunt doar din motive „defensive”.

Rusia și SUA, negocieri la Geneva

Rusia şi Statele Unite au purtat o primă rundă de discuţii luni la Geneva pe această temă, însă nu s-a ajuns la niciun consens. Dovada o face și prima reacție a Rusiei, care la doar două zile după discuțiile anterior menționate a început exerciții militare în apropierea graniței Ucrainei.

Oficialii americani și ruși au încheiat luni o rundă intensă de negocieri în Elveția, menită să găsească o cale diplomatică pentru atenuarea tensiunilor. Întâlnirea a durat mai mult de șapte ore, însă se pare că nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Discuțiile s-au învârtit în jurul solicitărilor făcute de Kremlin care cere „garanții de securitate” din partea NATO.

Partea americană susține că a transmis Rusiei că nu acceptă solicitările imperative ca Ucraina să nu fie admisă în NATO.

De cealaltă parte, oficialii ruși le-ar fi spus omologilor americani că nu au de gând să invadeze Ucraina, însă „nu vor mai permite SUA să se joace cu focul”. Riabkov a declarat că Rusia va decide pașii pe care îi va urma, după următoarele negocieri, din 12-13 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net