Vladimir Putin acuză NATO că a instalat armament ofensiv și în România!

După ce a lansat în spațiul public mai multe amenințări către SUA, în contextul neînțelegerilor dintre statul american și cel rus cu privire la Ucraina, Vladimir Putin acuză în continuare NATO. Președintele rus susține că a fost instalat în romania armament ofensiv.

Vladimir Putin acuză NATO că a instalat armament ofensiv și în România Foto: Getty
Vladimir Putin acuză NATO că a instalat armament ofensiv și în România Foto: Getty

În cadrul conferinței pe care o susține la final de an, Vladimir Putin și-a continuat discursul anti-NATO, acuzând alianța militară că s-a apropiat de granițele sale. Astfel, Putin a motivat necesitatea acțiunilor precum deplasarea trupelor la granița cu Ucraina drept unele defensive. 

Vladimir Putin, discursul tradițional la final de an

„Ce nu este clar aici? Punem rachete lângă granițele Statelor Unite? Nu, Statele Unite sunt cele care au venit la noi cu rachetele lor, sunt deja la ușa noastră”, a afirmat Vladimir Putin, informează Reuters.

De asemenea, Putin a menționat că forțele americane au capacități militare și pe teritoriile României și Poloniei. „Cursul negocierilor nu este important pentru noi, rezultatul este important… Nici un centimetru spre Est, ne spuneau ei în anii 90. Și? Ne-au înșelat, ne-au păcălit pur și simplu!

Vladimir Putin acuză în continuare NATO

Cinci valuri de expansiune NATO iar acum deja apar sistemele (de armament ofensiv n.r) în România și Polonia”, a continuat președintele rus.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, motivând că aceste sisteme pot fi utilizate în scop ofensiv.

Pe de altă parte, NATO și Statele Unite au subliniat în repetate rânduri că toate capacitățile militare din România și Polonia au doar au un rol pur defensiv. Scutul de la Deveselu este creat să identifice, urmărească și să intercepteze rachete balistice venite din afara spațiului euroatlantic, neavând în dotare alt tip de armament, susține alianța militară.

În ceea ce privește situația de la granițele Ucrainei, unde numeroase rapoarte au arătat că Rusia a deplasat în jur de 175.000 de militari, Vladimir Putin a precizat că „nu a fost alegerea Rusiei, nu am vrut asta”.

„Trebuie să ne gândim să ne asigurăm perspectivele de securitate nu doar pentru astăzi și săptămâna viitoare, ci și pentru viitorul apropiat.

Am pus direct că nu ar trebui să mai existe nicio mișcare NATO spre est, mingea este în terenul lor, ei ar trebui să ne răspundă cu ceva”, a explicat Putin.

Moscova a avertizat din nou cu privire la neînțelegerile dintre statul rus și mișcarea NATO, amenințând chiar că dacă lucrurile nu se rezolvă, SUA vor primi un „răspuns dur”, chiar de natură armată. Totuși,  Rusia a trimis săptămâna trecută o listă de solicitări de securitate pe care dorește să le negocieze, inclusiv o promisiune NATO că va renunța la orice activitate militară în Europa de Est și Ucraina.

Statele Unite și Ucraina spun însă că Rusia ar putea pregăti o invazie, în timp ce Moscova neagă acest lucru și spune că apropierea din ce în ce mai puternică a Ucrainei de NATO este, în continuare, motivul și sursa conflictului puternic.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net