Salată de vinete dietetică: cu ce înlocuim maioneza? Mihaela Bilic: „Soluția vine din bucătăria libaneză”
Fie vară, fie iarnă, gospodinele românce pregătesc tradiționala salată de vinete. Pe cât este de gustoasă, pe atât de bogată în calorii poate fi, iar pentru multe persoane acest aspect reprezintă un impediment în a o consuma. Din fericire, există și varianta salatei de vinete dietetice, care se prepară foarte simplu și rapid.

Renumitul medic nutriționist Mihaela Bilic, care aproape zilnic vine cu diverse informații ce au legătură cu sănătatea, dieta și stilul de viață al oamenilor, a oferit o variantă mult mai săracă în calorii a salatei de vinete. Există un ingredient care trebuie folosit. Iată despre ce este vorba și cum se prepară.
Mihaela Bilic: „Soluția vine din bucătăria libaneză și se numește tahini”
Medicul nutriționist recomandă ca salata de vinete să fie făcută cu tahini, o pastă din susan, care este bogată în fibre și înlocuiește cu succes maioneza plină de grăsimi. La contactul cu apa, această pastă se albește.
„Există salată de vinete dietetică? Da, făcută cu tahini! Cu toții o iubim, însă ce te faci cu numărul de calorii? Dacă socotiți pentru fiecare lingură de ulei 100 de calorii, salata de vinete e mai degrabă o maioneză!
Soluția vine din bucătăria libaneză și se numește tahini, adică pastă de susan, tot cu 100 de calorii pe lingură. Doar că are o proprietate uluitoare: conține multe fibre, se umflă și se albește la contactul cu apa”, a transmis Mihaela Bilic, pe Instagram.
Cum se prepară salata de vinete dietetică
Mihaela Bilic a oferit și rețeta pentru prepararea salatei de vinete dietetice, cu tahini, care înlocuiește cu succes maioneza clasică. Pentru o lingură de paste de susan, sunt necesare patru linguri de apă; se amestecă și pasta obținută se adaugă în vinetele coapte și tocate.
„Iată o rețetă de salată de vinete dietetică: se amestecă 1 lingură de tahini cu 4 linguri de apă, iar pasta rezultată se amestecă cu vinetele gata coapte și tocate. Abracadabra, nu mai e nevoie de mult mestecat, vinetele se albesc imediat, le dispare toată iuțeala și gustul e minunat. Merită încercat!”, a explicat medicul nutriționist.



































