Rețeta delicioasă pe care Mihaela Bilic o prepară extrem de des. Se face rapid și e sănătate curată: „Există gusturi care ne duc în trecut”

Dacă ești în pană de idei de mâncăruri, îți plac ciupercile și nu ai prea mult timp la dispoziție de stat în bucătărie, poți opta pentru un preparat rapid, care are la bază aceste legume. Mihaela Bilic, cunoscutul medic nutriționist, enumeră câteva idei de rețete bazate pe ciuperci. 

Cum putem găti ciupercile? Foto: Pixabay
Cum putem găti ciupercile? Foto: Pixabay

Mihaela Bilic: „Există gusturi care ne duc înapoi în trecut, e un fel de nostalgie alimentară…”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu o serie de recomandări de preparate pe bază de ciuperci. Acestea pot fi gătite în mai multe feluri: supă cremă de ciuperci, sau ciuperci umplute cu brânză, ficăței sau ierburi aromate, ciuperci gătite în tigaie cu unt sau pane, în loc de șnițel, iar lista poate continua. 

„Vă mai amintiți de supa cremă de ciuperci sau de ciupercile din conservă, cu maioneză și usturoi? Există gusturi care ne duc înapoi în trecut, e un fel de nostalgie alimentară…

Există nenumărate feluri de mâncare care conțin ciuperci, am să enumăr doar câteva dintre ele, ca să vă fac poftă și să vă apucați de gătit.

Ciuperci umplute cu brânză, ficăței sau ierburi aromate și usturoi;

• Rizotto sau paste cu ciuperci, smântână și parmezan;

• Ouă ochiuri cu costiță/cârnați și ciuperci;

• Tocăniță de ciuperci cu mărar și mămăligă;

• Pizza cu ciuperci, bacon și ardei gras;

• Ciuperci la tigaie, trase în unt, puse peste salată sau garnitură pentru carne, pește sau pui;

Ciuperci pane, rumenite în crustă crocantă, în loc de șnițel”, sunt recomandările medicului nutriționist. 

„Folosiți-le cum vă place, cu ciuperci nu greșiți niciodată!”

Cu toate că ciupercile au un conținut redus de proteine (doar 2%), mulți le folosesc ca și alternativă pentru carne. Mihaela Bilic ne recomandă să consumăm ciuperci gătite pe gustul nostru, deoarece sunt o sursă importantă de umami. 

„Deși conțin doar 2% proteine, multă lume consideră că ciupercile sunt o alternativă pentru carne. Gustul seamănă, dar nu satură la fel. De la champignon de Paris la gălbiori, ghebe, hribi sau pleurotus, toate sunt delicioase — sunt sursă naturală de umami! Folosiți-le cum vă place, cu ciuperci nu greșiți niciodată!”, a conchis medicul nutriționist în postarea sa de pe Instagram. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
profimedia placinta carne cascaval jpeg
horoscop solstitiul de iarna jpg
zodii, foto shutterstock jpg
2025 10 1761057272 36 png
Copy of Poster atractii SM 3 jpg
zodii care au de platit o karma jpg
Zodii jpg
ulei, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net