Alimentul care aduce fericire și ajută la slăbit. Mihaela Bilic îl recomandă în sezonul rece: „Dă stare de bine în creier”

Îți dorești să îți imbunătățești starea de spirit, să ai o memorie mai bună sau să slăbești sănătos? Mihaela Bilic, renumitul medic nutriționist, recomandă consumul unui tip de carne care aduce toate aceste beneficii.

Mihaela Bilic / Foto: Facebook
Mihaela Bilic / Foto: Facebook

Mihaela Bilic plasează carnea de curcan în topul algerilor alimentare esențiale, în special, pentru impactul pe care îl are asupra echilibrului emoțional. Într-o postare publicată pe contul său de Facebook, celebra nutriționistă a precizat că acest avantaj este oferit de tiptofanul pe care îl conține, un aminoacid esențial care oferă o stare de bine:

De ce e curcanul cel mai moțat dintre toate înaripatele? Pentru că în carnea de curcan găsim triptofan, un aminoacid esențial precursor de serotonină - este substanța care dă stare de bine în creier. Curcanul, împreună cu bananele și prunele uscate sunt alimentele care conțin triptofan în mod natural. Și nu întâmplător ele se consumă iarna, când avem nevoie de bună dispoziție”, a precizat Mihaela Bilic.

De asemenea, Mihaela Bilic spune că acest tip de carne poate să crească eficiența funcțiilor mentale: „Carnea de curcan este bogată în tirozină, un aminoacid esențial pentru sinteza de dopamină în creier; un aport satisfăcător de tirozină crește capacitatea de memorie și eficiența funcțiilor mentale”, a adăugat specialista.

Carnea de curcan, excelentă într-o dietă de slăbire

Pe lângă beneficiile aduse stării de spirit și memoriei, curcanul este considerat de Dr. Mihaela Bilic un aliment de bază într-o dietă de slăbit. Profilul său nutrițional, bogat în proteine, minerale și vitamine, dar sărac în calorii, este aproape ideal pentru cine dorește să scape de kilogramele în plus:

Ca orice carne albă, curcanul conține proteine din belșug (aprox 20-25%), puține grăsimi (4-10%) și multe vitamine&minerale. Pieptul are cu 50% mai puțină grăsime decât pulpele, însă carnea de culoare închisă de la copane înseamnă de 4 ori mai mult fier, (…).

Caloriile variază între 170-210cal/100g și, ca orice produs din carne, ține de foame și ajută la slăbit (calorii negative)”, a remarcat specialista.

Mihaela Bilic recomandă ca, odată preparat, curcanul să fie consumat în sandviciuri, salate, ori asociat cu cartofi rumeniți și murături: „Cu un curcan la cuptor ai scăpat de gătit toată săptămâna”, a concluzionat medicul. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
BeFunky collage   2025 12 13T145745 068 jpg
Arizona State University jpg
test jpg
vegetable basket 349667 1280 jpg
zahar  jpg
ceausescu pantofi guban jpg
loc munca jpg
ananas rosu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net