Vladimir Putin, avertisment pentru SUA: „Vom reacționa dur”

Ultima actualizare:

Președintele Vladimir Putin pretinde că SUA își consolidează o forță militară în apropierea granițelor Rusiei, și amenință că „dacă linia agresivă a colegilor noștri occidentali continuă, vom reacționa dur la activitățile inamicale”.

Vladimir Putin, nou avertisment pentru SUA Foto: Getty
Vladimir Putin, nou avertisment pentru SUA Foto: Getty

Rusia și SUA sunt în continuare „la cuțite”, pe tema instalării de armament ofensiv în Ucraina din partea americanilor. Preşedintele Vladimir Putin a avertizat marți, 21 decembrie, că statul rus intenţionează să reacţioneze prin măsuri de tip militar, dacă problemele dintre ei și SUA nu se vor rezolva.

Vladimir Putin, mesaj de avertizare pentru SUA

„Activităţile Statelor Unite în Ucraina sunt la poarta noastră. Trebuie să înţeleagă că noi nu mai avem spaţiu de retragere. Chiar cred că noi vom asista în mod pasiv la aceste lucruri?", a declarat Vladimir Putin, citat de Reuters, potrivit Știripesurse.

„Dacă linia agresivă a colegilor noştri occidentali continuă, vom aplica măsuri tehnico-militare adecvate şi vom reacţiona dur la activităţile inamicale", a avertizat preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin a denunţat „refuzul Kievului de respectare a Acordurilor de la Minsk", argumentând că sunt necesare „măsuri concrete", decise în formatul Normandia, din care fac parte Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa.

În acest context, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat marţi seară că este dispus să discute cu Rusia. „Ucraina este pregătită să implementeze ceea ce s-a stabilit prin acorduri", a afirmat Volodimir Zelenski.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat Rusia, la rândul său, că un eventual atac militar asupra Ucrainei va avea „un preţ foarte mare", reafirmând susţinerea pentru suveranitatea statului.

Putin a avertizat că va riposta prin măsuri de tip militar

SUA au anunţat că doresc să se implice în contacte diplomatice cu Moscova pentru ajungerea la noi acorduri de securitate, cerând însă garanţii reciproce. De asemenea, Putin cere garanţii că NATO nu va continua extinderea spre est şi nu va instala echipamente militare în apropierea frontierelor Rusiei.

În caz contrar, administraţia Vladimir Putin a avertizat că va riposta prin măsuri de tip militar. „Dacă sunt instalate pe teritoriile statelor NATO arme ofensive care să poată atinge centrele noastre militare, va trebui să creăm şi noi sisteme similare", a declarat luni Alexandr Gruşko, adjunct al ministrului rus de Externe. 

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net