Joe Biden intervine în conflictul ruso-ucrainean. Decizia de ultimă oră a președintelui american

Situația de la granița ruso-ucraineană nu este deloc bună, peste 127.000 de soldați ruși sunt masați în regiune, iar așa-numitele trenuri siberiene continuă să se deplaseze spre frontiera ucraineană. NATO se arată îngrijorată de eșuarea tratativelor dintre Vladmir Putin și omolugul ucreainean, iar președintele american Joe Biden ia în calcul o măsură radicală. 

Sursă foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock

Președintele Biden ia în considerare trimiterea a câteva mii de soldați americani, precum și a navelor de război și avioanelor americane aliaților NATO din țările baltice și din Europa de Est. Președintele american dorește să crească implicarea Statelor Unite ale Americii întrucât se teme că Vladimir Putin va dori să rezolve conflictul de la granița ruso-ucraineană pe cale militară, informează New York Times.

Decizia aceasta ar reprezenta un eveniment major pentru administrația Biden, care până acum a luat o atitudine neutră față de conflictul ruso-ucrainean. Dar, pe măsură ce președintele Vladimir V. Putin și-a intensificat acțiunile amenințătoare față de Ucraina, iar discuțiile dintre oficialii americani și ruși nu au reușit să-l descurajeze, administrația Biden își reconsideră strategia. 

Iar desfășurarea a mii de trupe americane suplimentare pe flancul estic al NATO, care include Estonia, Letonia și Lituania, au spus oficialii administrației Biden, este exact scenariul pe care președintele Rusiei dorește să îl evite. 

Joe Biden, avertisment pentru Vladmir Putin

În conferința sa de presă de săptămâna trecută, Biden a spus că l-a avertizat pe Vladmir Putin că o invazie rusă a Ucrainei l-ar determina să trimită mai multe trupe în regiune „Vom crește efectiv prezența trupelor în Polonia, în România, dacă într-adevăr decide să înainteze”, a declarat Joe Biden. 

De la sfârșitul lunii decembrie, Statele Unite zboară în mod regulat cu avioane de interceptare electronică RC-135 Rivet Joint ale Forțelor Aeriene deasupra Ucrainei. Avioanele permit agenților americani să asculte comunicările comandanților ruși la sol. Forțele aeriene zboară, de asemenea, cu avioane de supraveghere E-8 JSTARS pentru a urmări mișcarea trupelor ruse pe teritoriu. 

Din 2014, SUA a trimis Ucrainei armament în valoare de peste 2,5 miliarde de dolari, inclusiv radare pentru artilerie (pentru depistarea poziţiilor artileriei inamice) şi în special rachete antitanc Javelin, de ultimă generaţie, informează Digi24.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net