Imaginile dezastrului: Peste 80 de decese după valul de tornade din SUA. Joe Biden: «o tragedie de neimaginat»

Ultima actualizare:

    Tornadele din SUA au provocat cel puţin 83 de decesefoto: AFP
Tornadele din SUA au provocat cel puţin 83 de decesefoto: AFP

Cel puţin 83 de persoane au murit din cauza tornadelor care au lovit SUA în ultimele zile, “o tragedie de neimaginat” în opinia preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP. Cele 83 de decese s-au înregistrat în cinci state. În Illinois, au murit cel puţin şase oameni după prăbuşirea unui depozit Amazon şi nu ar mai fi speranţe să fie găsiţi supravieţuitori.


    foto: AFP
foto: AFP

“Veştile de la Edwardsville sunt tragice. Avem inimile frânte după pierderea colegilor noştri acolo. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către familiile lor şi cei iubiţi. Toţi cei din Edwardsville să ştie că echipa Amazon este hotărâtă să îi susţină şi va fi alături de ei în această perioadă grea. Le suntem recunoscători salvatorilor care au muncit neobosiţi”, a scris pe Twitter Jeff Bezos, potrivit News.ro.


    foto: AFP
foto: AFP

Cel puțin 70 de decese în statul Kentucky

În Tennessee au decedat patru persoane, în Ankansas două şi în Missouri cel puţin una. Cel mai greu lovit a fost statul Kentucky, în care s-au semnalat cel puţin 70 de decese şi aşteptările sunt ca bilanţul să crească până la peste 100. Posturile de televiziune americane au filmat unele dintre tornadele devastatoare. Aproximativ 30 de tornade au lovit SUA vineri seară şi sâmbătă dimineaţa. Una dintre acestea a parcurs peste 400 de kilometri, în contextul în care în medie o tornadă nu ar parcurge mai mult de 6 kilometri.

Președintele Joe Biden: «o tragedie de neimaginat»

Preşedintele american Joe Biden spune că tornadele din SUA reprezintă o "tragedie de neimaginat". "Am fost informat de tornadele devastatoare din ţară. Să pierzi pe cineva drag într-o astfel de furtună este o tragedie de neimaginat. Vom colabora cu guvernatorii pentru a ne asigura că avem tot ce ne trebuie pentru căutarea supravieţuitorilor şi pentru limitarea pagubelor", a scris Joe Biden pe Twitter. În total, în cinci state s-au semnalat cel puţin 24 de tornade: în Arkansas, Illinois, Kentucky, Missouri şi Tennesee. S-au semnalat victime şi în Arkansas şi Illinois.

Dramatic video shows a huge, possible tornado reaching Hickman, Kentucky after churning through Monette, Arkansas.

At least 50 people died in Kentucky as tornadoes hit parts of the state. https://t.co/guTns5FiCY pic.twitter.com/0FHIwo0TDR — ABC News (@ABC) December 11, 2021

At least 50 people died in Kentucky as tornadoes hit parts of the state. https://t.co/guTns5FiCY pic.twitter.com/0FHIwo0TDR

— ABC News (@ABC) December 11, 2021

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net