Site-urile guvernamentale ale Ucrainei, ținta unui atac cibernetic! Mesajul șocant transmis de hackeri

Atac cibernetic pe scară largă asupra site-urilor guvernamentale din Ucraina, joi seară (13 ianuarie)! Unele dintre acestea au rămas inaccesibile vineri dimineață (14 ianuarie). Pe unele dintre site-uri atacate au apărut texte în trei limbi, ucraineană, poloneză și rusă. Hackerii responsabili pentru acest atac i-a avertizat pe oameni că datele lor încărcate în rețea au devenit publice.

Atac cibernetic masiv împotriva guvernului din Ucraina Foto: Unsplash
Atac cibernetic masiv împotriva guvernului din Ucraina Foto: Unsplash

Website-urile Ministerului Afacerilor Externe din Ucraina, ale cabinetului de miniștri, ale Consiliului pentru politică agrară, securitate și apărare și ale Ministerului Educației nu au funcționat după atacul cibernetic. Site-urile guvernului din Ucraina au fost ținta unui „atac cibernetic masiv”.

„Ucraineni! Toate datele voastre personale au fost încărcate pe rețeaua publică. Toate datele din calculatoare au fost distruse și sunt imposibil de recuperat. Toate informațiile despre voi sunt publice, temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău. Aceasta este pentru trecutul, prezentul și viitorul vostru", au anunțat hackerii într-un mesaj în limba ucraineană.

"Din cauza atacului global din noaptea de 13-14 ianuarie 2022, site-ul oficial al Ministerului Educației și Științei este temporar indisponibil", a anunțat ministerul pe pagina oficială de Facebook.  

Ucraina dă vina pe Rusia?

Nu se știe încă cine a fost în spatele atacului cibernetic de joi seară.  Purtătorul de cuvânt al ministrului de Externe ucrainean a anunțat că este încă „prea devreme” pentru a se determina cine s-a aflat în spatele acestui atac. Cu toate acestea, oficialul a sugerat că Rusia s-ar fi aflat în spatele unor atacuri similare, care au avut loc în anii trecuți.

„E prea devreme să tragem o concluzie, dar avem un lung istoric de atacuri rusești împotriva Ucrainei”, a declarat oficialul ucrainean vineri.

Anterior, Statele Unite ale Americii au avertizatcă riscul unei invazii rusești în Ucraina este ridicat, după ce Rusia a trimis elicoptere militare la graniță.

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a spus și el că „există un risc real de apariție a unui război în Europa”.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net