Hackerii de la Anonymous au atacat mai multe site-uri de presă rusești: «În câţiva ani vom trăi ca în Coreea de Nord»

#Război Ucraina-Rusia

O situație extrem de tensionată este în Ucraina, după ce a fost atacată de Rusia. Țările se află în război de 5 zile, iar o lume întreagă privește cu groază întâmplările din țara vecină.

hackeri jpeg

Restul statelor nu au putut rămâne indiferente și fiecare a sancționat acțiunile Rusiei, în modul său.

Sancțiuni contra Rusiei

Întreaga planetă condamnă decizia Rusiei de a ataca Ucraina și rând pe rând, sancțiunile încep să-și facă loc. Printre cei care dezaprobă comportamentul lui Putin, se află și cunoscuta grupare de hackeri Anonymous. Aceștia au promis răzbunare și s-au ținut de cuvânt. 

Recent, într-o postare pe conturle de socializare, gruparea a revendicat un atac cibernetic care a paralizat site-urile mai multor instituții de media, dar și ale unor agenții de presă rusești.

În ce a constat atacul

Site-urile agenţiilor ruse de presă de stat Tass şi RIA Novosti, ziarelor Kommersant, Izvestia (pro-Kremlin) şi revistei Forbes Russia au afişat un mesaj care soma ”să se oprească” invazia Ucrainei de către ruși. Acest mesaj a fost afișat preț de câteva minute.

În câţiva ani vom trăi ca în Coreea de Nord. De ce avem nevoie de asta? Ca să ajungă Putin în cărţile de istorie? Nu este războiul nostru, opriţi-l”, se arăta în acest mesaj.

De asemenea în mesaj era denunțată și indiferența jurnaliștilor de la aceste publicații.

Acest mesaj va fi şters, iar unii dintre noi vom fi concediaţi, chiar încarceraţi. Însă nu mai putem”, se notează în mesaj.

Atacurile hackerilor Anonymous

Atacurile constau într-o ”negare a serviciului” (DDoS), ceea ce face site-urile ţintite inaccesibile.

Organizaţia NetBlocks, specializată în supravegherea Internetului în lume, a semnalat într-un raport, sâmbătă, un acces încetinit la site-urile principalilor operatori de telefonie rusă, Rostelecom, MTS, Beeline sau Megafon.

Suntem pe cale să creăm o armată informatică”, a anunţat sâmbătă pe Twitter vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, ministru însărcinat cu domeniul Digital. Acesta a îndemnat ca ”talente digitale” să intre în această armată virtuală.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net