Un adolescent, șeful unei mari grupări de hackeri? Părerea cercetătorilor în securitate cibernetică

Ultima actualizare:

Un cunoscut grup de hackeri ce a intrat în atenția publicului, a creat dificultăți cerctătorilor în securitate cibernerică.

hackeri jpeg

Lapsus$, așa cum se numește gruparea, a stârnit curitozitatea celor din jur, după ce a lansat coduri sursă pe care pretindea că le-a furat de la Microsoft și Okta.

Pista pe care au cercetătorii au pornit, i-a condus către un adolescent de 16 ani, din Anglia. Acesta, considerat liderul grupării, locuiește lângă Oxford alături de familia sa, potrivit Bloomberg.com.

Cercetătorii au identificat șapte conturi asociate cu grupul de hacking, printre care unul al unui adolescent din Brazilia.

Cei care au preluat cazul consideră că mintea din spatele principalelor atacuri este chiar adolescentul din Anglia.

Citește și Cea mai mare grupare de hackeri, implicată în conflict. Cum speră Anonymous să ajute Ucraina din spatele unui ecran

Dovezile au fost analizate de specialisti

Dovezile criminalistice din hackuri, precum și informațiile publice, pentru a determina dacă adolescentul a fost într-adevăr implicat, au fost analizate de către cercetători.

Informațiile adolescentului, postate online

Se pare că hackerii rivali au postat online detaliile adolescentului, inclusiv adresa lui și informații despre părinții săi.

Informațiile personale ale adolescentului nu au fost divulgate de Bloomberg și s-a menționat doar că el folosește pseudonimele „White” și „breachbase”. White este atât de priceput la hacking și atât de rapid în ceea ce face, încât cercetătorii credeau anterior că atacurile au fost automatizate.

Se consideră că grupul de hackeri ar fi motivați, pe lângă bani, și de notorietate, deoarece aceștia nu isi acoperă urmele.

Cum procedează hackerii

Microsoft a specificat în investigația asupra atacurilor Lapsus$, că grupul își anunță chiar hackurile pe rețelele de socializare și postează public apeluri pentru angajații care doresc să-și vândă datele de conectare ale companiei.

Hackerii s-ar alătura, de asemenea, și canalelor de comunicare ale țintelor, cum ar fi apelurile lor Zoom, pentru a batjocori oamenii care răspund la atacurile lor.

Pe cine vizează gruparea

Citește și Cea mai mare grupare de hackeri, implicată în conflict. Cum speră Anonymous să ajute Ucraina din spatele unui ecran

Microsoft anunță că grupul  început prin a viza organizații din Regatul Unit și America de Sud, dar că de atunci s-a extins pentru a viza entități din întreaga lume, inclusiv agenții guvernamentale, telecomunicații și companii din sectorul sănătății. Ambele companii au recunoscut atactul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net