Telefonul tău iPhone ar putea valora milioane în câțiva ani. Ultima actualizare a Apple a pus pe jar dezvoltatorii

Se pare că Apple a început să-și impună mai riguros politica împotriva aplicațiilor neactualizate, iar multe dintre acestea ar putea să rămână în cartea de istorie a aplicațiilor și jocurilor pe care le-am folosit, dar au fost uitate de către dezvoltatori.

Eveniment Apple / Captură de ecran
Eveniment Apple / Captură de ecran

Încă din 2016, compania a promis că va face tot posibilul pentru a elimina aplicațiile care nu mai funcționează, nu țin pasul cu cele mai recente tendințe în materie de limbaj de programare sau au devenit învechite prin design și funcții. 

Mai multe aplicații și jocuri, în pericol să fie șterse

După ce nu a atras prea multă atenție în ultimii ani, această politică a revenit în conștiința publică în această săptămână. Într-o serie de tweet-uri ce au ajuns la toți utilizatorii de iOS, câțiva dezvoltatori indie au distribuit o înștiințare prin e-mail de la Apple în care îi solicită să-și actualizeze jocurile.

Vezi și Sesiuni de antrenament în pași de dans. Cum să scapi de sarmalele mâncate de Paște

„Această aplicație nu a fost actualizată într-o perioadă semnificativă de timp și este programată să fie scoasă de la vânzare în 30 de zile”, afirmă compania în e-mail. 

„Puteți păstra această aplicație disponibilă pentru ca utilizatorii noi să o descopere și să o descarce din App Store, trimițând o actualizare pentru examinare în termen de 30 de zile.”

Apple observă că dezvoltatorii pot continua să câștige venituri din microtranzacții chiar dacă își elimină aplicația sau jocul din magazin. Mai mult, programele lor vor continua să funcționeze pentru cei care le-au descărcat pe dispozitivele lor. Unii oameni care au distribuit capturi de ecran ale notificării pe Twitter și-au exprimat îngrijorarea că politica afectează în mod disproporționat dezvoltatorii mai mici.

„Acesta este o barieră nedreaptă pentru dezvoltatorii indie”, dezvoltatorul Protopop Games, Robert Kabwespus. 

„Stau aici într-o vineri seara, mă străduiesc până la capăt după slujba mea de zi cu zi, încercând tot posibilul să-mi câștig existența din jocurile mele independente, încercând să țin pasul cu schimbările Apple, Google, Unity, Xcode, macOS care au loc. ”

Citește și Cum a reușit un iPhone să salveze viața unei persoane. Funcția secretă de care nu știa nimeni

Pe o pagina de suport dedicată inițiativei sale de îmbunătățire a App Store, compania afirmă că politica este concepută „pentru a facilita clienților să găsească aplicații grozave care se potrivesc nevoilor lor”. De asemenea, menționează că dorește să se asigure că toate programele pe care le-ați găsit pe platformă sunt „funcționale și actualizate”.

De ce o să valoreze telefonul tău milioane în câțiva ani

Dacă dăm puțin timpul în urmă, ne putem aminti de situația celebrului joc Flappy Bird, care a luat cu asalt piața jocurilor video pentru telefon în perioada anilor 2010. 

La scurt timp după lansarea lui, aplicația a fost ștearsă de pe magazinele virtuale de aplicații, Google Play Store și App Store, din cauza problemelor cauzate pentru unii utilizatori, dar și la dorința dezvoltatorului. 

La mai bine de 10 ani de la lansarea jocului, telefoanele ce dețin versiunea originală a jocului au ajuns să se vândă cu sume considerabile, deoarece aplicația nu mai poate fi descărcată de pe niciun magazin oficial de aplicații, ci doar prin intermediul piețelor terțe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net