Cum a reușit un iPhone să salveze viața unei persoane. Funcția secretă de care nu știa nimeni
Discutam anterior despre un Apple Watch care a salvat viața unei persoane, dar de data asta, nu un Apple Watch, ci iPhone-ul însuși l-a salvat pe Tim Blakey, în vârstă de 41 de ani. Potrivit contului său de Instagram, Blakey făcea snowboard de unul singur la 5000 de metri pe un munte elvețian, când dintr-o dată, un gol ascuns în gheață l-a făcut să cadă 7 metri. A aterizat pe un pod de zăpadă care a fost descris ca fiind „fragil” și ar fi ajuns până la moarte dacă nu ar fi fost acolo o altă bucată de gheață pentru a-i opri căderea.
Blakey se afla la aproximativ 7 metri sub gheață, dar a reușit, totuși, să se conecteze la un semnal 3G. În plus, i-a mai rămas doar 3% baterie la telefon, iar gheața picura constant apă pe ecranul telefonului. Totuși, chiar și cu șanse împotriva lui, Blakley și-a amintit de scurtătura pentru serviciile de urgență de pe iPhone.
Citește și Dispozitivul care-ți poate salva pielea. Cum a reușit un Apple Watch să salveze o persoană în vârstă
Cum funcționează sistemul SOS de la Apple
Pentru a vedea cum funcționează, apăsați butonul lateral de pe iPhone și oricare dintre cele două butoane de volum până când vedeți funcția Emergency SOS.
Glisați Emergency SOS pentru a apela către serviciile de urgență. Dacă continuați să țineți apăsat butonul lateral și butonul de volum, se aude o alertă și pornește un cronometru. Continuați să țineți apăsate butoanele până când cronometrul se termină și vor fi apelate serviciile de urgență.
Pe Instagram, Blakey și-a amintit să mulțumească echipei Swiss Rescue care l-a salvat după ce a activat serviciile de urgență. El a mulțumit, de asemenea, Apple pentru implementarea sistemului care i-a salvat viața. Aproximativ 20 de minute i-au luat salvamontiștilor să ajungă la el, iar odată ce l-au întâlnit pe Blakey, l-au sfătuit să nu se miște. Aproximativ 45 de minute mai târziu a fost eliberat, suferind o leziune la gleznă, conform New York Post.
Vezi și iOS 16 și ultimele modificări de pe iPhone. Ce probleme vor mai ajunge pe dispozitivele Apple
Având în vedere natura calvarului său, Tim este norocos că este în viață. Așa cum a scris el pe Instagram, „Să mă îndepărtez de acest lucru relativ nevătămat și să-mi fac zborul înapoi la Londra în acea seară este un noroc chior.”
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram