UE a aprobat utilizarea USB Type-C pentru toate dispozitivele. Ce înseamna asta pentru tine

Comitetul pentru Piața Internă Europeană și Protecția Consumatorului a votat directiva pentru un port comun de încărcare, care are în vedere să oblige toți producătorii de electronice să-și echipeze dispozitivele cu un port USB Type-C.

CE a aprobat utilizarea unui singur port pentru device-uri
CE a aprobat utilizarea unui singur port pentru device-uri

Principala problemă în adoptarea mai rapidă a acestei directive a fost chiar portul Lightning, deoarece Apple devine un adevărat obstacol atunci când vine vorba de a-și echipa iPhone-urile și iPad-urile cu porturi pe care le deține fiecare device, iar acest vot din partea UE îi va afecta cel mai mult dispozitivele.

Ești nevoit să renunți la MicroUSB?

Această schimbare legislativă va obliga companiile să aibă în vedere ca toate telefoanele, tabletele, laptopurile, camerele digitale, căștile, căștile, consolele portabile de jocuri video și smartwatch-uri să aibă un port USB-C, înainte de a fi lansat. Acest cablu și port poate fi folosit pentru încărcare și transfer de date, cu excepția cazului în care dispozitivul este prea mic, cum ar fi un ceas inteligent. 

Citește și Cele mai interesante accesorii USB C de la CES 2022

Potrivit comunicatului de presă oferit de Comisia Europeană, deputații doresc, de asemenea, să vadă informații clare și etichetare pe dispozitivele noi despre opțiunile de încărcare, precum și dacă un produs include un încărcător.

Acest lucru, spun ei, ar ajuta la evitarea confuziei și la ușurarea deciziilor de cumpărare pentru consumatorii care dețin adesea mai multe dispozitive diferite și nu au întotdeauna nevoie de încărcătoare suplimentare.

Odată cu utilizarea în creștere a încărcării fără fir, deputații doresc ca Comisia Europeană să prezinte o strategie până la sfârșitul anului 2026 care să permită o interoperabilitate minimă a oricăror soluții noi de încărcare.

Vezi și UE vrea să impună un încărcător unic, de tip USB-C, pentru telefoane și tablete. Reacția Apple

Scopul este de a evita o nouă fragmentare a pieței, de a continua să reducă risipa de mediu, de a asigura confortul consumatorilor și de a evita așa-numitele efecte de „blocare” create de soluțiile de încărcare brevetate.

După cum este evident, încărcarea wireless se află în viziunea UE. Luna viitoare, Parlamentul European va vota pentru aprobarea acestui proiect de lege și va trebui apoi să-l trimită la runda de voturi din partea statelor membre ale UE. Așadar, iPhone 14, de la Apple, va fi cu siguranță protejat de cerințele directivei, deocamdată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net