Uite cum îţi protejezi telefonul mobil pe caniculă!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vara poate fi un duşman pentru gadget-uri, temperaturile ridicate afectând bateria, iar razele soarelui ecranul. Iar asta nu e tot. Pentru că vara aparatura electronică este ameninţată de praf, nisip şi apă. Uite cum să îţi protejezi telefonul, MP3-ul şi laptopul ca să le prelungeşti viaţa!

  • Fereşte telefonul de apă - Mergi la piscină, la ştrand sau la mare. Evident, telefonul este accesoriul de care nu te poţi despărţi. Însă, nu realizezi că s-ar putea să rămâi fără el dacă îl scapi, cumva, în apă. Ca să-l protejezi, este indicat să cumperi o husă sau o pungă impermeabilă. Modele vei găsi pentru orice tip de telefon pe site-uri de specialitate. Mai mult, aceste accesorii subacvatice îţi permit să intri cu telefonul în apă. Preţul acestora variază între 18 lei şi 60, 70 de lei. 
  • Razele soarelui afectează ecranul - Atât în cazul telefoanelor mobile, cât şi în cazul altor gadget-uri cu display, razele directe ale soarelui sunt periculoase. Este indicat să ţii telefonul, MP3-ul, tableta sau laptopul la umbră atunci când te afli la iarbă verde, la picnic sau pe plajă. O husă normală din material textil le va proteja de razele ultraviolete care, altfel, ar decolora ecranul.
  • Atenţie la şocurile de temperatură - În cameră este răcoare, afară temperaturile trec de 30 de grade. Este indicat să nu supui telefonul sau laptop-ul şocurilor termice. Dacă vii de afară, nu intra cu ele într-o încăpere unde sunt 17 grade - la această temperatură sunt setate unele dintre aparatele de aer condiţionat. Lasă-le într-o cameră “tampon” să se adapteze.
  • Nu uita mobilul sau laptop-ul în maşină - Vara, în maşină, temperaturile pot fi foarte ridicate peste zi, mai ales dacă autoturismul tău nu este parcat la umbră. Căldura excesivă îţi va „mânca” bateria. Nu contează că aparatul tău este protejat de husă! Ia telefonul sau tableta cu tine oriunde mergi! 
  • De asemenea, nu pune telefonul mobil pe aparatura electrică sau electronică care se află în funcţiune deoarece căldura degajată te poate lăsa fară baterie când ţi-e lumea mai dragă. Dacă telefonul este supraîncălzit, lasă-l să se răcească gradual, nu-l pune direct la rece!
  • Atenţie la praf şi nisip - Mergi la mare şi iei telefonul cu tine pe plajă? Dacă nu e protejat cu o husă specială, riscă să se deterioreze din cauza nisipului. Cumpără o husă şi ţine telefonul în geantă. Atenţie şi la praf, dar şi la alte impurităţi! Acest lucru e valabil pentru orice aparat electronic. Laptopul şi tableta trebuie să fie protejate de huse originale. Însă, chiar şi aşa, nu este recomandat să le iei cu tine la plajă.

Aşa încarci corect bateria

simeon stalpnicul png
  • Nu lăsa bateria să se descarce în totalitate! 

În loc să fie complet descărcate de fiecare dată, se pare că bateriile funcţionează mai bine dacă se descarcă parţial, iar apoi sunt încărcate iarăşi parţial.

  • Nu încărca bateria 100%

Se pare ca bateriile litiu-ion nu trebuie încărcate 100%, ba chiar nu e deloc recomandat. Intervalul ideal e 40 - 80%. Aşa că încercaţi să folosiţi acest interval pentru a prelungi durata de viaţă a bateriei.

  • Păstrează bateria rece 

Cel mai mare inamic al bateriilor de tip litiu-ion este căldura. Bateriile smartphon-urilor se vor degrada cel mai repede atunci când sunt expuse unor temperaturi ridicate, fie că telefoanele sunt utilizate sau nu. La 25 de grade Celsius, bateria îşi pierde anual 20% din capacitate, iar la 40 de grade Celsius procentul se ridică la 35%. Nu în ultimul rând, trebuie să opreşti toate aplicaţiile pe care nu le foloseşti. 

image
image
image
image
image
image
trandafiri albi foto magnolia jpg
casa thesun1 jpg
casa colaj tiktok jpg
Dieta Atlantica jpg
vapor istock jpg
castelul predjama pixabay jpg
Rimetea FOTO Shutterstock jpg
Lavanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net