Ups! Mark Zuckerberg, găsit vinovat de urmărirea utilizatorilor Facebook, fără consimțământul lor

Compania Meta trebuie să plătească fabuloasa sumă de 37,5 milioane de dolari în urma unui proces în care, Mark Zuckerberg, «tăticul Facebook-ului», este acuzat că a încălcat confidențialitatea utilizatorilor prin urmărirea locației acestora prin intermediul smartphone-urilor, fără permisiunea acestora.

mark zuckerberg facebookpx foto silicon beat

Soluționarea preliminară a acuzațiilor, care include și plata unor despăgubiri în valoare de 37,5 milioane de dolari, a fost depusă luni la tribunalul federal din San Francisco și necesită aprobarea judecătorului.

Compania Meta a fost acuzată că Facebook a încălcat legea din California și politica de confidențialitate a platformei de socializare, prin colectarea datelor de la utilizatorii care au dezactivat Serviciile de localizare pe dispozitivele lor mobile.

Utilizatorii au spus că, deși nu au vrut să-și partajeze locațiile cu Facebook, compania a dedus totuși unde se află din adresele lor IP și a utilizat acele informații pentru a le trimite publicitate direcționată, notează Reuters.com

Ce persoane au fost afectate de acțiunile platformei Meta

Acordul de luni vizează utilizatori din Statele Unite care au folosit Facebook după 30 ianuarie 2015.

Meta a negat aceste acțiuni, însă a fost de acord cu achitarea despăgubirilor. 

În iunie 2018, Facebook și directorul executiv Mark Zuckerberg au declarat Congresului SUA că compania din Menlo Park, California, folosește datele despre locație „pentru a ajuta agenții de publicitate să-și promoveze serviciile în anumite zone”.

De exemplu, a spus că utilizatorii care au luat masa la anumite restaurante ar putea primi postări de la prieteni care au mâncat și ei acolo sau anunțuri de la companii care doresc să ofere servicii în apropiere.

Procesul a început în noiembrie 2018. Avocații reclamanților pot solicita până la 30% din cele 37,5 milioane de dolari pentru onorariile legale, arată documentele de soluționare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

sarah anamaria prodan jpg
image png
claudia patrascanu copii png
giselle si tom brady
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub anamaria prodan png
Soldati recent mobilizati protesteaza in regiunea Belgorod Captura YouTube jpg
Spatiul Schengen FOTO Shutterstock
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg