Titulari mai săraci ca rezervele

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Situaţie incredibilă la Dinamo! „Câinii" ţin pe tuşă 11 milionari, în timp ce oamenii care se bat etapă de etapă pe teren au salarii, însumate, sub cele ale vedetelor retrase pe bancă.

Dacă până acum, Cristi Borcea obişnuia să arunce cu bani în fotbaliştii care îmbrăcau tricoul de titular la Dinamo, lucrurile s-au întors cu 180 de grade. Rezervele sunt cele care se pot lăuda cu conturi mai "grase" în bancă.

Cum s-a ajuns la această situaţie? Simplu. Ţălnar a ales să bage în teren, din primul minut, în meciurile din acest retur, băieţi tineri, dornici de afirmare, produse ale clubului şi, firesc, oameni prost plătiţi.

Rezultatele i-au dat dreptate antrenorului dinamovist, care nici nu a mai schimbat formula de echipă. Astfel că Alexe, Scarlatache şi Andrei Cristea le-au luat faţa vedetelor Adrian Cristea, Zicu şi Niculescu.

Iar vorbele lui Cristi Borcea au început să aibă acoperiere: "În acest retur şi, mai ales, în derby-uri, jucătorii nu evoluează pentru bani. Sumele nici nu contează. Important este să mulţumim publicul, să răzbunăm ghinionul pe care l-am avut anul trecut, când am pierdut titlul în ultimele etape".

S-a văzut în „şocul" cu Steaua că dinamoviştii au înţeles mesajul, mai ales cei care joacă mai mult pe „burta goală". Chiar tinerii cu salarii modeste au făcut diferenţa în derby-ul cu roş-albaştrii, Alexe şi Andrei Cristea.

Deşi acţionarii lui Dinamo au strâns puternic cureaua în ultimele luni, încercând să impună un prag salarial de 150.000 de euro, tot au rămas discrepanţe imense între salariile "câinilor". S-ar putea ca evoluţiile bune ale tinerilor să nască o revoluţie a "contractelor".

Adică noua generaţie să ceară drepturi egale cu cele ale milionarilor de pe bancă.

Deocamdată, un simplu calcul arată că, anual, rezervele încasează 1.040.000 de euro, în timp ce titularii trebuie să se mulţumească "doar" cu 960.000 de euro.

Ratarea titlului în vara anului trecut a declanşat o criză financiară fără precedent în "Ştefan cel Mare".

Acţionarii au fost chiar nevoiţi să se împrumute la diferiţi parteneri de afaceri sau la bănci pentru a acoperi "gaura" din conturi. Inevitabil, conducătorii lui Dinamo au "umblat" şi la salariile vedetelor din lot.

Astfel, iarna care tocmai a trecut i-a lăsat mai "săraci" cu 30-40 la sută din salariu pe Marius Niculae, Zicu, Claudiu Niculescu, Bratu şi Dolha. Strategia acţionarilor a fost să introducă în contracte clauze de performanţă (meciuri jucate, goluri marcate, pase decisive).

simeon stalpnicul png

Borcea a dansat în Bamboo pe muzica lui Smiley

Şeful lui Dinamo o ţine numai în petreceri de când echipa lui a bătut Steaua cu 2-0. În noaptea de vineri spre sâmbătă, Cristi Borcea a stat în Bamboo până la cinci dimineaţa.

simeon stalpnicul png

Acţionarul „câinilor" a fost însoţit în club de soţia sa, Mihaela, şi alţi prieteni. Grupul bogătaşilor a ocupat o masă mai retrasă şi a făcut consumaţie de câteva mii de euro.

Borcea a dansat pe piesele lui Smiley de la Simplu, care a ţinut un recital în Bamboo

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net