Tort Doboş - Mariana Neagu
Mod de preparare:
Blat: Zece gălbenuşuri se freacă foarte tare cu zahărul şi zeama de la lămâie, până ce amestecul devine o cremă spumoasă. Se adaugă apoi albuşurile bătute spumă tare, coaja de lămâie şi făina. Se fac 10 foi care se coc pe rând, pe fundul formei de tort.
Crema: Se pune ciocolata la topit în 3 linguri de apă, împreună cu cacao. Când se răceşte se amestecă câte puţin în untul frecat spumă. Separat se bat ouăle întregi cu zahărul, pe baie de apă fierbinte, până ce amestecul devine ca o cremă groasă.
Se lasă la rece, apoi se amestecă câte puţin în untul cu ciocolată. Cu această cremă se umplu foile, se suprapun şi se opreşte o parte din cremă (pentru uns tortul deasupra) şi o foaie de pandişpan.
Decor: Se caramelizează zahărul, se pune peste foaia de pandişpan şi se taie foarte repede, cât încă e caldă. Se ornează marginile tortului cu ciocolata rasă, iar restul se topeşte şi se decorează după priceperea fiecăruia.
Poftă bună!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!