Traian Băsescu: Am hotărât să retrimit legea pensiilor în Parlament. Cer scăderea vârstei la femei

Principalele declaraţii ale şefului statului:

- am analizat astăzi legea, constatând următoarele: legea este declarată constituţională prin decizia 1237 a Curţii Constituţionale. Legea a venit al Preşedinţie semnată de preşedinţii ambelor camere ale Parlamentului. Din punctul de vedere al legalităţii, nu am nicio obiecţie.

.- la articolul 53, aliniatul 1, am constat că se instituie egalitatea vârstei de pensionare la bărbaţi şi femei, la 65 de ani. Sunt un susţinător fără rezerve al egalităţii de şanse şi de tratament în faţa legii între femei şi bărbaţi. Nu pot însă să nu analizez realităţile socio-economice din România şi să constat că femeile, pe lângă serviciu, mai au unul şi acasă. Femeile fac o dublă muncă în România.

- în aceste condiţii am hotărât să retrimit legea în Parlament. Propun Parlamentului să reducă vârsta de pensionare la femei de la 65 de ani la 63 de ani.

- sper ca preşedinţii celor două Camere să fie de acord cu o reexaminare rapidă.

- nu pot să nu constat declaraţiile aberante ale celor doi lideri ai PSD şi PNL referitor la scandalul apărut pe tema legii pensiilor. Ar fi dictatură să interferez viaţa internă a Parlamentului. Puterea executivă este separată de puterea legislativă, în RomâniaTrebuie să fie atenţi ce îşi doresc.

- acest incident interparlamentar ne-a arătat cât de jos sunt aceşti parlamentari. Să negociezi pe bani soarta celor care te-au ales este de neacceptat.

- şi eu am fost parlamentar timp de 8 ani, iar în regulament scrie că participarea la vot este obligatorie.

- tot ce cer de la Ponta şi Antonescu este decenţă.

Preşedintele PSD Victor Ponta i-a trimis joi o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care i-a cerut să nu promulge Legea pensiilor, pentru că deşi a fost declarată constituţională ea a fost adoptată "în mod fraudulos" de către deputaţi. Vezi aici detalii.

Ulterior, şi cele cinci confederaţii sindicale din România i-au trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îi solicită să nu promulge Legea pensiilor pentru că are prevederi abuzive şi clauze dezastruoase ce atentează la viaţa românilor.

"În urma votului din Parlament şi a unei contestabile decizii a Curţii Constituţionale va trebui să adoptaţi o decizie importantă pentru soarta a milioane de cetăţeni români - promulgarea Legii pensiilor. Domnule Preşedinte al României, Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel ALFA", Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Blocul Naţional Sindical şi Confederaţia Naţională Sindicală Meridian vă solicită să nu promulgaţi Legea pensiilor pentru că forma votată de Parlament are prevederi abuzive şi clauze dezastruoase ce atentează la viaţa salariaţilor şi a pensionarilor actuali", se arată în scrisoarea sindicaliştilor.

mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
Culita Sterp masina accident (1)B jpg
adrian romcescu mp4 thumbnail png
foto1 la sfinxB jpg
cabral dominicana jpg
Răzvan Burleanu în Qatar FOTO Twitter
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
image
image
image
image
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO