Tunelul feroviar de la Fileşti este în pericol să se prăbuşească FOTO

Ultima actualizare:

Situaţie de necrezut în sistemul feroviar din România. Tunelul de la Fileşti, de care depinde traficul de persoane şi mărfuri din Galaţi, se află într-o stare avansată de degradare şi se poate prăbuşi la trecerea oricărui tren.

Tunelul este format din mai multe structuri cilindrice din beton, care au început încet, dar sigur, să se distanţeze una de cealaltă. S-a ajuns astfel ca distanţa între tuburile de beton să fie acum de câţiva zeci de centimetri.

Autorităţile feroviare au înţeles de mult care este pericolul şi au demarat lucrările la un al doilea tunel, amplasat chiar lângă vechea structură.

Banii au venit cu ţârâita, astfel că lucrările de realizare a celui de-al doilea tunel nu s-au finalizat nici acum, chiar dacă au început în 1996.

« La acest tunel lucrările de reparaţie capitală au început în anul 1996, fiind executate de firma SC Tunele SA Braşov. Fiind vorba de o lucrare complexă, care comportă multe operaţii (se execută în închidere totală a căii ferate şi cu scoaterea liniei de contact de sub tensiune), şi costurile de execuţie sunt pe măsură, necesitând încadrarea în alocaţiile de la bugetul de stat, alocaţii aprobate anual pentru acest gen de lucrări", ne-a declarat reprezentantul CFR SA, Roberta Cătănescu.

Citeşte întreg articolul şi vezi GALERIE FOTO AICI

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net