Uau! Uite ditamai caşcavalul!
Aţi auzit ca salamul să fie o delicatesă sau caşcavalul să atingă dimensiuni gigantice? Dacă nu vă vine să credeţi ochilor, mergeţi la târgul de Sf. Mihail şi Gavriil, deschis la Muzeul Ţăranului Român.
Coşuri pline cu cârnaţi, pastramă şi jambon de berbecuţ afumat şi uns cu seu de oaie.
Andrei şi Marius ne arată săpunul cu lapte de capră şi măceşe făcut de tatăl lor. O cutie costă 12 lei (Foto: Dan Bistriţeanu)
Sunt doar câteva dintre bunătăţile expuse pe tarabe la târg, încă de ieri.
Comercianţii au venit cu ele din toate colţurile ţării, iar unii chiar şi din Italia.
Salamul cu migdale costă 60 lei/kg (Foto: Dan Bistriţeanu)
În centrul atenţiei se află, însă, caşcavalul gigantic. O roată cântăreşte 40 kg şi cine se încumetă să o cumpere trebuie să scoată ceva bani din buzunar.
„Costă 90 de lei kilogramul. E atât de grea, că mai bine iei în braţe o fată", spune, râzând, Gigi Dobrescu, cel care vinde uriaşul produs.
Jambonul de berbecuţ, ţinut la afumat 24 de ore, costă 60 lei/kg (Foto: Dan Bistriţeanu)
Tot la el găseşti pe tarabă salam cu migdale sau brânză uscată de capră. Şi când vine vorba de desert, dai o fugă la standul lui Ciprian.
Revista Click! Poftă bună este organizatorul evenimentului de la Muzeul Ţăranului Român
Vinde fel de fel de prăjituri făcute din pastă de migdale de-ţi lingi degetele, nu alta.
Sâmbătă, de la ora 11.00, nu rata întâlnirea cu apetisanta Adelina Pestriţu.
Împreună cu reporterii Click! Poftă bună, vedeta va găti bucate şi prăjituri "ca la mama acasă".