Uite ce haine periculoase ai în dulap!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sunt frumoase, la modă şi ne vin ca turnate. Cu toate acestea, trebuie să ştii că anumite haine pe care le păstrezi în garderobă îţi pot afecta sănătatea. Iată care sunt cele mai periculoase piese vestimentare pentru organism.

Sutienele cu sârmă provoacă noduli mamari

Atunci când este purtat des, un sutien cu postament de fier poate să producă un microtraumatism al sânului şi, ulterior, pot apărea noduli la nivelul glandei mamare. „Armăturile" sutienelor, care îţi fac decolteul de invidiat, îţi pot produce iritaţii şi alergii la nivelul pielii.

simeon stalpnicul png

Dureri musculare din cauza blugilor cu talie joasă

Din cauza faptului că sunt foarte strânşi pe corp, aceşti pantaloni ţin timp îndelungat sub tensiune constantă anumite părţi ale corpului.

În timp, la nivelul şoldului apar nevralgii, dureri musculare, amorţiri, senzaţie de presiune în picioare.

De asemenea, sunt afectaţi nervii locali atât la nivelul picioarelor cât şi la nivelul coloanei lombare.

Hainele sintetice produc iritaţii ale pielii

Hainele sintetice strâmte menţin transpiraţia la nivelul pielii prin blocarea procesului natural de evaporare. Este vorba despre rochii, tricouri, malete şi chiar ciorapi bărbăteşti. Menţinerea unui mediu umed la suprafaţa pielii duce la apariţia unor mici leziuni ale pielii prin care pătrund microbii.

Hainele strâmte sintetice produc iritaţii ale pielii şi infecţii.

Tocurile înalte afectează coloana vertebrală

Tocurile înalte produc o suprasarcină pe vârfurile tălpilor şi de aceea apar bătături, zone îngroşate şi entorse. În plus, mersul pe tocuri înalte solicită foarte mult genunchii, coloana vertebrală precum şi tendonul lui Ahile.

simeon stalpnicul png

De aici apar cele mai frecvente dureri lombare. Au de suferit foarte mult articulaţiile, musculatura şi structura osoasă. Din cauza tocurilor înalte purtate zilnic pot apărea afecţiuni precum sciatica sau monturile.

Bijuteriile din nichel declanşează alergii şi eczeme

Bijuteriile şi cataramele din nichel pot provoca alergii de contact: pete roşii şi mâncărimi ale pielii. Această alergie se poate transforma în eczemă, iar persoana afectată riscă să devină sensibilă şi la alimentele care conţin nichel cum ar fi orzul, fructele de mare sau făina de grâu integrală.

simeon stalpnicul png

Lenjeria intimă strâmtă favorizează infecţiile

Lenjeria intimă foarte strânsă pe corp (slip, maieuri) favorizează infecţii urinare, micoze vaginale, cistite, deoarece întreţin un mediu propice dezvoltării bacteriilor, a ciupercilor şi a altor germeni patogeni

simeon stalpnicul png

Genţile XXL afectează muşchii şi tendoanele

Chiar dacă sunt la modă şi foarte practice, genţile XXL pot fi periculoase pentru sistemul osos. Dacă acestea sunt încărcate cu prea multe lucruri şi mai sunt şi purtate zilnic pe umăr, în timp, pot produce traumatisme ale umărului şi afecţiuni ale coloanei vertebrale.

simeon stalpnicul png

De asemenea, genţile prea grele traumatizează muşchii şi tendoanele din jurul umărului.

«Alergia la nichel se manifestă pe tot parcursul vieţii »

Mircea Tampa, medic dermatolog, Spitalul de Dermatologie Scarlat Longhin:

"Nichelul are potenţial sensibilizant asupra pielii, cauzând apariţia de dermatite de contact de natură alergică. Acestea se manifestă sub forma unor pete roşiatice acoperite de vezicule cu lichid care se pot sparge, lăsând o suprafaţă acoperită de cruste. În timp, această zonă a pielii capătă un aspect cartonat de piele groasă. Odată apărută alergia la nichel, ea se va manifesta pe tot parcursul vieţii de fiecare dată când persoana afectată vine în contact cu aliaje ce conţin nichel (bijuterii, catarame, nasturi, capse etc)".

«Încălţămintea ideală are toc de 4 centimetri»

Gheorghe Burnei, medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, Spitalul Marie Curie:

"Tocurile înalte pot fi purtate, dar nu trebuie să se facă din asta un abuz. Dacă se exagerează, în timp apar complicaţii: monturi la degetele picioarelor, probleme de circulaţie care pot duce la artroze. Mersul în această poziţie a piciorului duce la tulburări de statică şi dinamică. Durerile resimţite se pot extinde la nivelul genunchilor, a şoldurilor şi coloanei vertebrale. Femeile pot avea probleme la naştere din cauza nedezvoltării corespunzătoare a bazinului. Încălţămintea pe care o recomand trebuie să aibă un toc de patru centimetri".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
parlamentul romaniei jpg
lidl jpg
drum sofer masina1 jpeg
Rusia versus SUA FOTO SHUTTERSTOCK
test jpg
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net