Un bărbat din Târgu Jiu vinde o insulă pe Dunăre

Insula de pe apele Dunării măsoară nu mai puţin de 72.882 de metri pătraţi şi se află undeva între Calafat şi Vidin, în apropierea satului Simeonovo din Bulgaria.

Accesul, fireşte, numai cu ambarcaţiuni speciale!

„Nu este construit niciun pod, se ajunge doar cu barca. Este o insulă sălbatică, pustie. În prezent, terenurile sunt agricole, dar oricând pot fi transferate în categoria celor pentru construcţii. Este o procedură foarte simplă care costă aproximativ 1,5 euro/mp", ne-a făcut prezentarea Valeriu Dăianu (28 de ani), din Târgu Jiu, persoana care s-a gândit să valorifice o locaţie „cu potenţial turistic extraordinar".

Ce am găsit pe insuliţa din Dunăre? O junglă în toată regula: copaci seculari de zeci de metri înălţime, liane la tot pasul şi vegetaţie cât cuprinde! Imposibil să avansezi, la pas, câţiva metri în desişurile de boscheţi şi urzici sălbatice.

Proprietarii se mândresc însă cu „comoara de pe Dunăre" şi sunt convinşi că aici se va ridica, în viitorul apropiat, un adevărat complex turistic, cu cabane, case de vacanţă, pontoane sau chiar minihoteluri.

„Autostrada internaţională E79 trece în apropiere de insulă, iar podul nou peste Dunăre, Vidin -Calafat, va contribui la promovarea zonei. Dacă doresc să construiască o cabană sau o bază pentru sporturi nautice, noi le putem oferi şi servicii de management al proiectului", mărturiseşte Dăianu.

Terenurile de pe insulă au fost lăsate moştenire din generaţie în generaţie şi au acum mai mulţi proprietari.

Cu toţii au decis să-şi vândă loturile de teren, astfel că la ora actuală insula poate fi cumpărată fie „la întreg", fie parcelată în diferite suprafeţe.

Flora Năstase îşi vinde «palatul»cu 3 milioane de euro

A obţinut cu greu vila în care locuieşte. Designerul Flora Năstase a cumpărat etaj cu etaj locuinţa, declarată monument istoric, însă renovarea ei, i-a dat dureri de cap, la propriu.

Atât de mari, încât atunci când va termina restaurarea ei vrea să o şi vândă.

Regina blănurilor, aşa cum a fost numită Flora Năstase, are o locuinţă - monument istoric.

Mobilier de epocă, îmbrăcat în foiţă de aur, şi obiecte decorative preţioase, marmură de cea mai bună calitate şi oglinzi vechi. Aşa şi-a amenajat designerul locuinţa, iar de două luni se ocupă de renovarea mansardei.

"Prima dată am văzut casa în 1998. Am intrat în ea cu gândul să rămân doi ani, dar m-am îndrăgostit şi am hotărât să devin proprietara acestui imobil. De când am luat această vilă, practic, sunt în şantier. La 1 august, am început lucrările la mansardă. Simt că nu mai am linişte. Mă omoară casa asta, mai ales că sunt atentă la cele mai mici detalii. Când termin, o vând. Dacă îmi dă cineva 3 milioane de euro pe ea, mă mut într-o casă mai mică ", a adăugat creatoarea de blănuri.

Flora Năstase a angajat o echipă de constructori din Azuga care, pe perioada lucrărilor, locuieşte în casa ei.

Pentru că este foarte pretenţioasă, numai la demisol, unde şi-a făcut un centru spa cu jacuzzi, saună şi sală de masaj, designerul a schimbat cinci echipe de constructori.

Vrea un milion de euro pe un timbru

Colecţionar împătimit, posesorul a peste 200 de clasoare pline cu timbre, Ion Ivan a moştenit pasiunea pentru timbre de la tatăl său, Vasile Ivan, care a trăit 109 ani. În tinereţe, Vasile Ivan a fost unul dintre apropiaţii Regelui Ferdinand.

Odată cu preţioasele timbre, i-a lăsat moştenire fiului şi faimosul "Mauritius", pe care l-a achiziţionat din Anglia, în perioada interbelică, de la un magazin de antichităţi.

"Timbrul emis în Insula Mauritius, cunoscut şi sub numele de «Penny Black», este cel mai râvnit din lume. Cu toate acestea, m-am decis să-l vând", ne-a declarat Ion Ivan.

Timbrul "Mauritius", deţinut de Ivan, a fost autentificat de cei mai buni filatelişti români, dar şi de experţi din străinătate, fiind unul din cele 12 exemplare existente în toată lumea.

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
fata diavol jpg
business 816491 1920 jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
dog 1168663 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
ştefan mandel loterie
Comandantii semnatari ai Armisititiului din 9 decembrie 1917 pe trepte la Casa Apostoleanu, jpg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg