Un deputat ne costă cât o garsonieră

Ultima actualizare:

    Firczack Gheorghe
Firczack Gheorghe

Parlamentarii se dau cu poporul doar din gură. Când e să treacă la fapte, aceştia se întrec numai în cheltuirea banilor publici.

1.731.460 de euro a dat Camera Deputaţilor, în martie, pentru salariile şi plimbările prin ţară şi străinătate ale aleşilor. Zece parlamentari au cheltuit fiecare peste 7.000 de euro, cam cât mai costă o garsonieră fără îmbunătăţiri prin oraşele mici din ţară.

1. Firczack Gheorghe a "tocat" 8.749 euro.

"Nu i-am cheltuit eu, ci Camera Deputaţilor. Când o să facă toată lumea economii, o să fac şi eu", ne-a replicat reprezentantul rudarilor în Parlament.

2. Petru Călian (PDL) - 8.448 euro. Parlamentarul spune că va renunţa la hotel şi se va caza la gazdă pentru care va plăti în jur de 3.000 de lei lunar, cât îi acordă Parlamentul.

"Altceva nu mai pot să scad din cheltuieli, că merg cu avionul acasă la Cluj", susţine alesul.

3. Botiş Ioan Nelu (PDL) - 8.154 euro.

"Nu eu sunt campionul cheltuielilor, uitaţi-vă la Petru Călian", a sărit ca ars pedelistul. Botiş afirmă şi el că va reduce din cheltuielile din bani publici, renunţând la luxul de cinci stele de la Centre Ville din Capitală.

4. Valeriu Tabără (PDL) -7.963 euro. Alesul s-a ţinut de plimbări.

Însă cazarea acestuia din Bucureşti a fost cea care ne-a ars cel mai tare la buzunar: 8.333 de lei.

5. Niţu Adrian Henorel (PDL) - 7.793 euro. Camera Deputaţilor plăteşte pe lună 10.711 lei ca deputatul să respire aer de Bucureşti.

Diurna de deplasare a acestuia în Capitală este de 2.378 de lei. La această sumă se mai adaugă şi cei 8.333 de lei pentru hotel.

6. Bereş Ştefan Vasile (UDMR) - 7.664 euro. Parlamentarul se înscrie şi în topul deputaţilor care au dat cei mai mulţi bani pe transportul intern, 4.508 lei.

7. Varga Attila (UDMR) - 7.557 euro. Şi pentru udemeristul de la Satu Mare a băgat mâna destul de adânc în buget conducerea Camerei Deputaţilor.

Cei mai mulţi bani se consumă pe transportul cu avionul între Bucureşti şi Satu Mare al acestuia, respectiv 4.773 de lei.

8. Mircia Giurgiu (PDL) - 7.264 euro. "Dacă n-aş avea nici o activitate, n-aş avea nici o cheltuială", a încercat să se scuze deputatul. Acesta aruncă vina pe Parlament pentru banii cheltuiţi cu transportul său cu avionul.

"Să se renegocieze contractele", dă indicaţii Giurgiu.

9. Paul Dobre (PNL) - 7.224 euro. Liberalul a dat ceva bani pentru delegaţiile în străinătate.

Pentru Dobre s-au plătit 2.232 de lei pentru cazarea peste hotare, dar şi 2.002 lei pentru transport.

10. Cristian Adomniţei (PNL) - 7.178 euro.

Pentru drumurile dintre Iaşi şi Bucureşti făcute cu avionul de către liberal, Camera Deputaţilor a plătit la Tarom, în luna martie, 6.597 de lei.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net