Un englez, acuzat de terorism pentru un mesaj scris pe Twitter

Şi-au dat seama că se înţeleg la fel de bine în viaţa reală ca şi în "cyberspace". Spre deliciul urmăritorilor comuni ai celor doi, Paul a anunţat pe twitter că va zbura de pe aeroportul "Robin Hood" spre Doncaster, în Irlanda de Nord, pentru o întâlnire "oficială" cu cea care-i căzuse cu tronc, povesteşte The Guardian.

În ianuarie a văzut la ştiri că, din cauza zăpezii, aeroportul este închis. "Crap! Robin Hood Airport is closed. You've got a week... otherwise I'm blowing the airport sky high" (C***t! Aeroportul Robin Hood e închis. Aveţi o săptămână... Altfel arunc în aer aeroportul). Acesta e mesajul scris de Chambers pe twitter, în ziua respectivă.

Acuzat de terorism şi ameninţare cu bombă

"Lumea face glume de acest gen tot timpul. Când spui într-un bar: O să-l strâng de gât pe iubitul meu dacă nu a spălat hainele!, sau scrii pe Facebook: O să-l ucid pe şeful meu dacă mă mai pune să lucrez peste program!, nu înseamnă că trupurile şefilor şi iubiţilor vor umple morgile", scrie The Guardian. "Toţi ştiu diferenţele dintre o glumă şi anunţarea unei crime, sunt sigur. Aparent, forţele de lege şi ordine nu o ştiu", mai scrie jurnalistul britanic Nick Cohen.

Tweetul respectiv avea să-i aducă multe şi nebănuite, pe atunci, belele tânărului englez. Un detectiv din South Yorkshire a sosit la Chamers la serviciu. În loc să-i sugereze discret să nu mai glumească pe seama exploziilor din aeroporturi, acesta l-a arestat sub acuzaţia de terorism. Alţi patru ofiţeri ai brigadei anti-terorism aşteptau la recepţie. L-au aruncat într-o dubă şi l-au dus la sediul poliţiei.

Citeşte pe adevarul.es ce consecinţe a avut pentru tânărul britanic gluma de pe Twitter

copii andra catalin maruta1 png
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
foto 1   Dora Davidescu Temisan JPG
gheorghe turda
BeFunky collage (33) jpg
paris pixabay
emma raducanu cluj jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
colaj kate middleton jpg
plimbare câine pixabay
colaj pro choice protest USA jpg
paris pixabay
george simion port popular jpg
laceanu 1 415551511 jpeg