Un italian face muzică din arbori bonzai - VIDEO

19 martie 2010
simeon stalpnicul png

Diego Stocco este un inginer de sunet, recunoscut la nivel mondial pentru că foloseşte materiale neconvenţionale pentru a crea muzică.

Stocco s-a născut în oraşul Rovigo, situat la aproximativ 80 de kilometri de Veneţia. El a emigrat în urmă cu câţiva ani în Statele Unite ale Americii unde a lucrat pentru faimoasa companie Spectrasonics, care crează softuri pentru reproducerea şi mixarea de sunete artificiale. Totodată, este creatorul coloanei sonore a jocului ¨The Conduit¨, lansat pentru consolele Wii şi Sega.

Ziarul ¨La Repubblica¨ a publicat un material cu noua invenţia a lui Stocco. După ce a compus muzică folosind variaţia intensităţii luminii artificiale, italianul a găsit o metodă de a produce muzică folosind sunetele emise prin lovirea arborilor bonzai.

Astfel, el reuşeşte să compună melodii întregi folosind rezonanţa tulpinii, a rădăcinii şi a frunzelor plantelor. După ce înregistrează pe rând fiecare sunet, Stocco poate mixa împreună ritmurile şi sunetele melodice emise de bozai.

Vezi aici VIDEO cu melodiile compuse de Stocco folosind arbori bonzai

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
bobonete jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cannes PNG
calendar ortodox 2021 21 mai constantin si elena icoana de mihai coman jpeg
elon musk met gala 2022
virus shutterstock 22366534 0 jpeg
ambulante londra jpeg
1 telefon png png