Un nou ciclon aduce ninsori, ploi și vânt puternic. Maximele vor fi de 1-2 grade

ANM a emis o avertizare meteo cod galben pentru mai multe județe pentru ninsori și viscol. Un ciclon aduce condiții meteorologice nefavorabile în cea mai mare parte a țării. Precipitațiile cuprind toată țara, iar la munte se anunță ninsori și lapoviță. Jumătatea estică este sub informare de vreme rea până mâine dimineață.

Temperaturi maxime de 1-2 grade

Un nou ciclon lovește România. Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Un nou ciclon lovește România. Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

În orele următoare temperaturile vor scăda considerabil, iar în unele zone maximele nu vor depăși 1 – 2 grade, a anunțat la Digi 24, directorul executiv ANM, Florinela Georgescu.

"Traversăm o perioadă cu mai multe precipitații, era nevoie de ploaie. La munte, la altitudini de peste 1.700 metri vor fi lapoviță și ninsoare. În noaptea de miercuri spre joi e posibil ca trecător să fie lapoviță și în zone mai joase din Moldova sau estul Transilvaniei.

De asemenea, vremea se răcește. Dacă azi avem maxime de 5 – 17 grade Celsius, în următoarele două - trei zile nu vor maxime mai mari de 12 grade, asta în vestul țării.

În Moldova răcirea vremii va fi cea mai pronunțată. În următoarele două zile, nu vor fi cu mult peste 1 – 2 grade în nordul și centrul Moldovei. Vor fi temperaturi scăzute și în Dobrogea, Muntenia, Capitală, unde va fi mai rece decât în zilele trecute, dar chiar și așa un pic peste normalul perioadei. Ne apropiem de firescul perioadei în care suntem", a declarat Florinela Georgescu.

Prognoza meteo 12 martie 2024

Vremea va fi închisă şi va ploua, moderat cantitativ în jumătatea de est a ţării (se vor acumula 15…20 l/mp şi izolat peste 25 l/mp), şi pe arii în general restrânse, slab cantitativ în rest.

La munte, la altitudini mari vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei şi la începutul nopţii, local în jumătatea de est a teritoriului, cu rafale în general de 45…55 km/h.

Vremea în București

Vremea va fi închisă şi temporar va mai ploua slab. Vântul va sufla moderat ziua, însã noaptea va slăbi în intensitate.

Temperatura maximă va fi de 13-14 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade, anunţă ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net